Samuelsen erkender: Facebook-opslag kostede skattelettelser for milliarder

Skattelettelser for ti milliarder er ifølge avis skrumpet til 3,5 milliarder. Min update har kostet, lyder det fra LA's leder på vej til krisemøde

Ekstra Bladet var til stede, da topfolkene ankom (Video: Ernst van Norde)

LA-leder Anders Samuelsens opdateringer på de sociale medier om aftenen den 8. december har været medvirkende til, at de historisk store skattelettelser, som Liberal Alliance kæmper for, ikke blev til noget før jul. Og siden er skrumpet med op mod syv milliarder kroner.

Det erkender Liberal Alliances partileder, udenrigsminister Anders Samuelsen, på vej ind til krisemøde med partiets hovedbestyrelse i Nyborg.

- Der er jo ingen tvivl om, at min update om, at nu kommer de historisk store skattelettelser, det førte jo til, at den forståelse (om historisk store skattelettelser, red.), som der var, den løb nogen fra, siger Samuelsen fredag.

Lige nu: Samuelsen i krisemøde med baglandet

Jyllands-Posten har fredag beskrevet, hvordan et udkast til en aftale med skattelettelser for 10,8 milliarder kroner skrumpede til 7,2 milliarder kroner for at ende med, at regeringen nu forsøger at få skattelettelser for 3,5 milliarder kroner igennem.

Og det kan altså meget vel være fordi, Anders Samuelsen fejrede sejren for tidligt, forklarer han på vej ind til krisemødet med partiets hovedbestyrelse. 

Allerede 8. december skrev Samuelsen, at nu kom skattelettelserne.

- Og de bliver endda historisk store, skrev han på Facebook.

- Ifølge Jyllands-Posten i dag så har din adfærd på de sociale medier kostet skattelettelser for cirka 6,5 milliarder. Det var noget af en dyr opdatering, du lavede på Facebook?

- Det er jo ikke til at lave kontrafaktisk historieskrivning. Der er jo ingen, som ved, hvordan forløbet ellers ville have været.

- Men lå der noget på bordet, som lignede en aftale til 10 milliarder?

- Det var jo den forståelse, som vi fik – og som statsministeren også selv konstaterede før nytår. At der var en forståelse med Dansk Folkeparti om, at vi ordnede det her før nytår. Så har Dansk Folkeparti ageret på en sådan måde, at fordi vi gik ud og sagde, at nu kommer skattelettelserne, så var det ikke en forståelse, som holdt længere. Så på den måde kan du sige, at så har det jo kostet. Så må vi se, om vi kan vinde det ind efter nytår.

- Men tror du, at det er dine opdateringer på Facebook, som har betydet, at aftalerne ikke blev så store?

- Jamen der er jo ingen tvivl om, at min update om, at nu kommer de historisk store skattelettelser, det førte jo til, at den forståelse, som der var, den løb nogen fra, siger Samuelsen.

- Og jeg går ud fra, at jeg kan stole på min statsminister, når han siger, at der var en forståelse med Dansk Folkeparti, forklarer Samuelsen, der 8. december blev suppleret på de sociale medier af en lige så sejrssikker finansordfører Joachim B. Olsen.

Joachim B. kræver kæmpe skatte-lettelser: Ellers falder finansloven på gulvet