Samuelsen føler sig sikker på at få skattelettelser før jul

Regeringen og DF har "en fælles forståelse" om at få en skatteaftale inden jul. Derfor er LA-lederen tilfreds.

Liberal Alliances leder, udenrigsminister Anders Samuelsen, tabte kampen med Dansk Folkeparti om, hvorvidt finansloven og skatteaftalen skulle skilles ad.

Mens finansloven lander fredag aften, har partierne givet hinanden hånd på at forhandle skatteaftale og udlændingestramninger videre mandag. Det er for at få en aftale i hus før jul.

- Vi er så langt nu, at vi godt kan se, at vi kommer i mål med det. Og det bliver nogle rigtig, rigtig gode skattelettelser - markante skattelettelser, siger Anders Samuelsen.

- Det hele falder på plads inden jul.

- Vi har en fælles forståelse og enighed om, at det her kan lade sig gøre inden jul. Og det tror jeg på, når vi har kigget hinanden i øjnene og sagt, at det kan det.

Spørgsmål: Kan regeringen fortsætte, hvis der ikke er en skatteaftale inden nytår?

- Det kommer jo til at ske. Det er den forståelse, vi har, og den stoler jeg på, indtil det modsatte skulle være blevet bevist.

- Vi lander det hele ambitiøst, fremadrettet, målrettet – store skattelettelser, en super finanslov, et fremadrettet forsvarsforlig og nogle gode ændringer i udlændingepolitikken.

Spørgsmål: Men den tillid har du jo ikke tidligere haft til DF. Hvorfor har du den tillid nu?

- Jamen, der kom en masse støj ind på banen i forhold til det her med, om vi kunne afslutte tingene før jul eller efter jul. Det har været afgørende, at vi ser det her i en sammenhæng, og det er også det, der kommer til at ske.

Anders Samuelsen vil ikke løfte sløret for, hvad skatteaftalen kommer til at indeholde. Men de fire borgerlige partier har med hans ord en "fælles forståelse og ramme" for, hvad aftalen vil byde på.

- Vi er jo langt i de forhandlinger også, og det kunne vi jo også godt afslutte rigtig hurtigt - og det kommer vi jo så også til, fordi vi har skrevet under på en aftale, inden vi går på juleferie.

20 kommentarer
Vis kommentarer