Samuelsen: Jeg kommer til at være udenrigsminister i mange år

Anders Samuelsen (LA) satser stærkt på fortsætte som udenrigsminister i mange år endnu. Samtidig mener han, at den nye regering har en 'fantastisk chance for' at vinde næste folketingsvalg

For fem år siden havde Liberal Alliance ingen holdning til udenrigsområdet. I satser Anders Samuelsen stærkt på at være udenrigsminister i mange år frem. Foto: Jens Dresling/Polfoto
For fem år siden havde Liberal Alliance ingen holdning til udenrigsområdet. I satser Anders Samuelsen stærkt på at være udenrigsminister i mange år frem. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Siden 2010 har Danmark fået en ny udenrigsminister næsten hvert eneste år. Men den trend skal stoppe nu, mener den nytiltrådte udenrigsminister, Anders Samuelsen (LA).

- Jeg kommer til at sidde her i mange år. Det er jeg sikker på. Det har været et mål for mig at ændre verden og gøre Danmark til et bedre sted. Og det har jeg en bedre platform for nu, end jeg havde for en måned siden, siger Samuelsen.

Går ikke efter statsministerpost
På ganske få år er Liberal Alliance gået fra ingenting til at blive et regeringsparti. Han har dog ikke ambitioner om at gå efter statsministerposten - endnu.

- Det er svært at snakke om at tage skridtet videre, når man tager hoppet op på næstøverste trin med det samme, siger Samuelsen, der er i gang med sit første ministerjob.

- Der er en statsministerpost, som ligger højere, og det skal jeg jo ikke. Der har vi Lars Løkke Rasmussen. Vi har en god statsminister, og vi har et godt hold i regeringen.

- Jeg skal være med til at sikre, at denne regering kan leve i mange år, og at jeg dermed bliver en af de udenrigsministre, der kommer til at sidde i længst tid, siger Samuelsen.

'Fantastisk chance' for at vinde næste valg
Han ser fortrøstningsfuldt på udsigten til at beholde sit job efter næste folketingsvalg, som kommer senest i 2019. Det kræver selvsagt, at blå blok beholder magten.

- Det giver ikke sig selv. Men jeg tror, vi har en fantastisk chance, fordi vi kan spille ud med ambitiøse udspil i modsætning til den tidligere regering, som hele tiden spillede ud med kompromisforslag, siger han.

Venstres Uffe Ellemann-Jensen er Samuelsens forbillede som udenrigsminister.

Netop den tidligere Venstre-formand er en af landets længst siddende udenrigsministre. Ellemann-Jensen var udenrigsminister fra 1982 til 1993.

Samuelsen blev udenrigsminister 28. november i år efter dannelsen af trekløverregeringen bestående af Venstre, Liberal Alliance og De Konservative.

Da Anders Samuelsen sad i Europa-Parlamentet fra 2004-2007, valgte han at lægge sine bilag frem for offentligheden. Han opfordrer de nuværende medlemmer af parlamentet til at gøre det samme. Foto: Mogens Flindt/Polfoto Dansk politik Samuelsen opfordrer danske EU-politikere til at lægge bilag frem

418 kommentarer
Vis kommentarer