Samuelsen styrer på Bornholm

Mens de andre partiledere højest kommer ganske få timer til Folkemødet på Bornholm, så vil Liberal Alliances politiske leder Anders Samuelsen være på øen fra onsdag til søndag

(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
(Foto: Rasmus Flindt Pedersen)

I Liberal Alliance er de ikke i tvivl om, hvem der er partiets styrmand, nemlig Anders Samuelsen, men at netop han skal komme til også at blive den politiske styrmand under Folkemødet på Bornholm, havde de færreste regnet med.

Mens partiledere som Helle Thorning-Schmidt, Lars Løkke Rasmussen og Kristian Thulesen Dahl højest kommer ganske få timer til ferieøen, så vil Anders Sanmuelsen være der fra onsdag til søndag.

Dermed kan han sole sig med titlen som Folkemødets politiske styrmand

- Hvorfor skal du ikke hjem og føre valgkamp?

- Vi kommer alligevel ikke med noget nyt i valgkampen, så jeg kan ligeså godt være herovre, siger Anders Samuelsen til Ekstra Bladet.

- Kan du virkelig hente stemmer her på Bornholm (ved folketingsvalget 15. september 2011 fik LA 509 stemmer eller 1,9 procent af de afgivne stemmer på Bornholm)?

- Ja, hvorfor skulle jeg ikke kunne det. Der kommer omkring 100.000 mennesker til arrangementerne de fire dage her på Bornholm. Det er jo ikke kun bornholmere, der kommer til Folkemødet, så jeg er optimist.

Lejet restaurant skib

Liberal Alliance har i modsætning til de andre partier sat alle sejl til ved dette års Folkemøde, hvor partiet bruger over 1 million kroner.

Partiet har i en uge lejet restaurantskibet Kontiki, der normalt hører til ved en kajplads bag Operaen i København. Skibet blev bugseret til Bornholm i søndags, og det vender tilbage til København på mandag.

- Hvad koster det at leje og få sådan en båd bugseret til Bornholm?

- Tja, øh. Altså vi har sparet op til dette års møde, for vi har stort set ikke investeret mange penge i de foregående fire folkemøder. Det koster selvfølgelig nogle penge, men vi mener, at de er givet godt ud, siger Anders Samuelsen uden han vil røbe hverken beløb eller om en storsposor har hjulpet med økonomien.

Hvide duge

På Kontiki bliver der dækket op med hvide duge, maden er i topklasse, og der bliver serveret liflige vine, der bliver skænket op i flotte glas.

Selvtilliden lyser ud af Anders Samuelsen som han går rundt i de små gader i Allinge, eller når han står på broen på skibet.

Medvind

Liberal Alliance har medvind i meningsmålingerne, hvor partiet står til at gå frem fra de nuværende 9 folketingsmedlemmer til 14-15.

- Er det ikke en satsning, at blive så mange dage på Bornholm, når alle de andre partiledere mere eller mindre bliver væk?

- Vi har det seneste år præsenteret vores politik for de kommende år via annoncer og møder. Vælgerne ved, hvad vi står for. Jeg tror ikke, man kan ændre meget i en valgkamp på tre uger, og derfor kan vi ligeså snakke med en masse mennesker her på Bornholm som andre steder, siger Anders Samuelsen.

600 gæster på Børsen

På valgaftenen torsdag 18. juni har Liberal Alliance lejet sig ind på Børsen over for Christiansborg, hvor partiet får 600 gæster.

Den aften vil Anders Samuelsen også stå ved roret, og så bliver det spændende at se, om han har set rigtigt med hensyn til Folkemødet på Bornholm, eller om han og hans ledende partifæller alligevel skullle have været ude i landet og ført valgkamp.

 

1 af 2 (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
2 af 2 (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
43 kommentarer
Vis kommentarer