Samuelsen udfordrer erhvervsboss: Ikke tid til tynd mave

Dansk Industri presser i øjeblikket LA og opfordrer partileder Anders Samuelsen til at indgå en fornuftig aftale og droppe den 'politiske tumult'. Samuelsen selv er ikke imponeret over bredsiden fra DI

Presset på LA øges og nu maner Dansk Industri til besindighed, og beder partiet fokusere på en løsning i stedet for tumult (Foto: Jens Dresling)
Presset på LA øges og nu maner Dansk Industri til besindighed, og beder partiet fokusere på en løsning i stedet for tumult (Foto: Jens Dresling)

Partileder Anders Samuelsen (LA) lægger sig nu ud med dansk erhvervslivs spydspids, direktør for Dansk Industri, Karsten Dybvad.

På sin facebookprofil, reagerer Anders Samuelsen på Karsten Dybvads opfordring til at fokusere på forhandlingerne i stedet for stædigt at holde fast i et ultimatum i 2025-forhandlingerne. 

- Nu sendes nye tropper i marken for at presse LA. Men de kan godt glemme det. De bør spare sammen til en takke-buket i stedet, skriver Anders Samuelsen indledende i facebook-opslaget.

Bland jer ikke i vores arbejde
Anders Samuelsen, der ikke umiddelbart lader sig påvirke af presset fra DI, forestiller sig, at Karsten Dybvad vil møde ham med klapsalver den dag, aftalen falder på plads.

- Kære alle: Det gør ikke indtryk. Heller ikke selv om de denne gang sender DI efter os, står der blandt andet i opslaget.

I et svar til Karsten Dybvads øgede pres opfordrer Samuelsen desuden Karsten Dybvad til at 'bevare roen', vente på en god løsning, og ikke allerede få nervøs mave:

- Jeg blander mig ikke i Karsten Dybvads arbejde, og jeg tror, det vil være klogt, hvis han ikke blander sig i vores arbejde. Vi er ikke engang gået i gang med forhandlingerne. Det er for tidligt at få tynd mave. Jeg vil opfordre ham til at bevare roen og stole på, at vi nok skal finde en god løsning, siger Anders Samuelsen til Berlingske og tager dermed indblandingen fra DI med et skuldertræk:

- Det er gennemskueligt, og jeg har et skuldertræk tilovers for det. Jeg er fokuseret på at skabe resultater.

Ønsker taletid til årsmøde
Men Anders Samuelsen nøjes ikke med kommentarer i avisen som modsvar.

Han har desuden sendt en sms til direktøren Karsten Dybvad. Her udbeder han sig taletid til DI-topmøde, der afholdes i dag i København.

- Det ville være format at give mig 5 minutters taletid i morgen, skriver han.

Hold hovedet koldt
Dansk Industri afholder i dag årsmøde i Operaen i København og flere end 1000 medlemmer af erhvervsorganisationen er inviteret.

Hvis Samuelsens ønske bliver opfyldt, og han modtager en invitation til mødet, vil hans opfordring til medlemmerne øjensynligt lyde som hans svar på kritikken i Berlingske:

- Jeg vil også opfordre direkte til Karsten Dybvads medlemmer: I skal ikke lytte til ham. For hvis vi gør det, han siger, så får vi nogle meget dårlige løsninger ud af de her forhandlinger, som lægger spor ud for dansk økonomi de næste ti år, så det er meget, meget vigtige forhandlinger. Derfor handler det om at bevare hovedet koldt.

Ifølge Anders Samuelsens facebookopslag, har han endnu ikke fået svar fra Dybvad.

Drop politisk tumult
Karsten Dybvads indblanding kommer efter flere måneder med slåskampe i blå blok om lettelse af topskatten, hvor Liberal Alliance har sat et ultimatum på en sænkelse af topskatten med fem procentpoint.

Direktør for Dansk Industri, Karsten Dybvad, opfordrer Anders Samuelsen (LA) til at fokusere på at finde en god aftale og undgå den 'politiske tumult'.

- Vores målsætning er ikke til at tage fejl af. Men jeg kan sige meget klart, at det aldrig har været vores politik, at det skal være lavere topskat eller ingenting. Det kan være i orden, at man forhandler hårdt, men det skal være med det mål, at man når et resultat, siger Karsten Dybvad i et interview i Berlingske.

 Fødevareordfører (S) kalder det for 'mangel på respekt', når LA-formanden affejer opfordringen fra DI.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?