Samuelsens største sejr: - Vi har et godt internt liv

Regeringens topfigurer har en yderst optimistisk analyse af tingenes tilstand

Anders Samuelsen hylder regeringens interne liv. Foto: Carsten Bundgaard/POLFOTO
Anders Samuelsen hylder regeringens interne liv. Foto: Carsten Bundgaard/POLFOTO

I morgen har VLAK-regeringen siddet i 100 dage. Og udefra har det lignet lidt af en rutsjetur for de tre borgerlige partier.

Men sådan ser vicestatsminister Anders Samuelsen (LA) ikke på situationen.

- De her 100 dage, der er gået, hvad vil I sige, er de tre største sejre på gennemført politik?, spurgte DR's udsendte i aftes i 21 Søndag.

- Altså, for det første. Noget som man måske lidt overser, som jeg synes, er en rigtig god ting for Danmarks muligheder. Det er, at vi har en regering, som er meget velfungerende. Som har et rigtig godt internt liv. Det er ikke uvæsentligt.

- Jeg synes faktisk, det er en stor sejr det med, at vi flytter os for hinanden, når vi planlægger de ting, vi skal spille ud med. Tager hensyn til hinanden, siger udenrigsministeren.

Statsminister Løkke supplerede:

- Jeg synes, det går rigtig godt. Og det gør det jo, fordi det går godt i regeringen. Vi tilhører den samme politiske familie.

Løkke præsenterer sin trepartiregering i november. Foto: Jens Dresling/POLFOTO
Løkke præsenterer sin trepartiregering i november. Foto: Jens Dresling/POLFOTO
 

Blæst om VLAK
Det har ellers ikke skortet på udfordringer siden regeringens første dag 28. november.

Aftalen om fremtidens taxier, der tilførte Uber et potentielt dødsstød, den kuldsejlede politiskole og aftaler om fiskeri og transport uden om regeringen, stikker ud som lavpunkter.

Læg dertil de konstante slagsmål mellem støttepartiet DF og Liberal Alliance personificeret ved ældreminister Thyra Frank og transportminister Ole Birk Olesen.

Oven i hatten har Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet sågar indledt en politisk pardans, som på den lange bane lægger pres på det borgerlige Danmark.

Historisk lavpunkt
Hos Altinget kan man så i dag læse, at gennemsnittet af meningsmålinger viser, at slingrekursen har resulteret i et historisk lavpunkt for de tre regeringspartiets vælgertilslutning.

VLAK-konstelationen toppede med 43 procents opbakning i 2012. I dag kan de tre borgerlige partier ifølge målingerne blot mønstre 28 procent af vælgerne.

- Venstre, Liberal Alliance og Konservative havde naturligvis håber på, at en ny regering ville sætte dagsordenen og få vendt billedet. Det er der ikke nogen tegn på, er lykkedes, vurderer valgforsker Kasper Møller Hansen over for det politiske fagmedie.

Hverken dig eller mig
Lars Løkke erkender da også, at der er udfordringer.

- Livet ville være lettere, hvis alt hvad vi sagde, så sagde Dansk Folkeparti 'Det er vi fuldstændig enige i'.

- Man kan ikke beordre nogen og sige, 'nu skal I støtte os', siger statsministeren i DR-interviewet, inden han kommer med analyse af, hvem der bestemmer her i kongeriget:

- Det er hverken dem (DF, red.) eller os. Eller dig eller mig, fordi Danmark er sådan et land, hvor der er rigtig mange, der har noget at skulle have sagt. Men det er regeringen, der sætter dagsordenen.

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.