Sass: Beslutning om Christiania er ikke truffet

Trods meldinger om det modsatte, er der ikke rødt flertal for 100 procent statsgaranterede lån til Christiania

Folketingets partier skal til forhandlingsbordet, før der træffes beslutning om lånevilkårene fra Christiania.

Det fastslog klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) onsdag, og budskabet var det samme efter Socialdemokraternes gruppemøde torsdag morgen på Christiansborg.

DR og TV2 har ellers tidligere oplyst, at der var et flertal i rød blok for at give 100 procent statsgaranti til Fonden Fristaden Christiania.

Dansk politik Minister vil have blå blok med i Christiania-aftale

Fonden bag Christiania har henvendt sig til Folketingets politikere, fordi man havde svært ved at låne penge hos realkreditinstitutterne, hvilket ifølge christianitterne kan gøre det vanskeligt at overholde aftalen med staten om en normalisering af området.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) fastslår, at der endnu ikke er truffet en beslutning omkring fuld statsgaranti til Christiania.

- Jeg går ind for, at vi laver en bred aftale om Christiania med Folketingets partier, så vi kan få en langsom, men sikker normalisering af Christiania.

- Så er der kommet en henvendelse fra Christiania, som vi i forhandlingerne må se på, siger Henrik Sass Larsen.

Mette Frederiksens juleaften med kærestens familie på Christiania svækker politiets troværdighed, mener Peter Skaarup. Foto: Jens Dresling Dansk politik Skaarup om jul på Staden: Mette F skader politiet

Han mener, at det er for tidligt at tage stilling til, om staten skal garantere 100 procent for Christianias lån og dermed give christianitterne en hjælpende hånd, som ikke bliver tilbudt ret mange andre grupper.

- Jeg har ikke været inde i de nøjagtige beregninger omkring Christianias finansielle konstruktion, siger Henrik Sass Larsen.

Spørgsmålet er nu, om et flertal i Folketinget er parat til at øge den nuværende statsgaranti på 80 procent til en fuld statsgaranti for fristadens lån.

Nogle Socialdemokratiske politikere, der er valg i yderområder, har talt imod at give fuld statsgaranti.

Forgængeren Morten Bødskov røg som justitsminister, fordi han var bange for at komme på Christiania. Den frygt deler Mette Frederiksen ikke. Foto. Jens Dresling Dansk politik Justits-Mette bekræfter: Jeg holdt jul på Christiania

Det er ikke et tilbud, man giver andre egne af Danmark, hvor der er tilsvarende problemer. Dermed vil der være tale om forskelsbehandling til fordel for beboerne på Christiania, lyder argumentet fra blandt andre Bjarne Laustsen (S).

- Med de problemer vi har i resten af landet, synes jeg, det var vigtigt at få diskuteret sagen. Derfor har jeg bedt om at få den på dagsordenen for gruppemødet i dag.

- Jeg har fået vished for, at der ikke er truffet en afgørelse, og det er jeg tilfreds med, siger Bjarne Lausten.

0 kommentarer
Vis kommentarer