Annonce:
Annonce:

Sass forgyldes under fravær

Fed finte: Henrik Sass Larsen modtager stadig over 30.000 kroner om måneden som statsrevisor, selv om han er blevet afløst af en partifælle

Få dage efter valget meddelte Henrik Sass Larsen, at han var sygemeldt. Henrik Qvotrup analyserer.
Annonce:
Følg Politik

Selv om Henrik Sass Larsen har meldt ud, at han er sygemeldt, så har han beholdt sin gunstige indtjening som statsrevisor.

Derfor modtager den tidligere socialdemokratiske minister godt 30.000 kroner om måneden oven i folketingslønnen. Det betyder, at hans indtægt samlet runder en million kroner om året.

Det er ellers Socialdemokratiet gruppeformand, Flemming Møller Mortensen, som for tiden varetager statsrevisor-tjansen, da han er stedfortræder for Henrik Sass Larsen.

Rod på hjemmesiden
Hos Statsrevisorernes sekretariat bekræfter man, at både Sass og Flemming Møller Mortensen modtager statsrevisor-honoraret.

Sass har nemlig ikke trukket sig fra hvervet som statsrevisor – der er blot indkaldt en stedfortræder. Det er denne finte, som fortsat sikrer Sass honoraret.

Annonce:

I første omgang fremgik det ellers på Folketingets hjemmeside, at Flemming Møller Mortensen var ’statsrevisor fra 5. august 2019’. Samtidig stod der under Henrik Sass Larsen, at han var statsrevisor 1. januar 2017 til 4. august 2019.

Men at Sass skulle være fratrådt som statsrevisor, var en fejl, oplyser Socialdemokratiets gruppeformand nu. Derfor er fejlen rettet på Folketingets hjemmeside, og både Sass og Flemming Møller Mortensen modtager statsrevisor-honoraret.

Ikke på sygeorlov
Beslutningen om at indkalde en stedfortræder for Sass i statsrevisor-kollegiet kommer, efter at han i juni sygemeldte sig og forklarede, at han ville trække sig fra politik.

Sygemeldingen har dog ikke fået Sass til at bede om sygeorlov fra Folketinget.

Folketingets lovsekretariat oplyser til Ekstra Bladet, at der i skrivende stund kun er ét folketingsmedlem på orlov: de konservatives Mette Abildgaard.

Dermed er Henrik Sass Larsen ikke på sygeorlov og stadig fuldgyldigt medlem af Folketinget, oplyser sekretariatet. Dette betyder samtidig, at Sass’ socialdemokratiske suppleant i Sjællands Storkreds, Tanja Larsson, ikke er blevet indkaldt som stedfortræder.

Annonce:

Fuld indtægt
Som medlem af Folketinget modtager Henrik Sass Larsen årligt 677.000 kroner. Dertil kommer et skattefrit omkostningstillæg på 62.000 kr.

Omregnet til bruttoindkomst lyder omkostningstillægget på omkring det dobbelte.

Dermed løber Sass’ indkomst fra Folketinget op i godt 800.000. Lægger man honoraret som statsrevisor oveni, modtager Sass samlet 1,162 mio. kroner om året, selvom han ikke deltager i det formelle politiske arbejde på Christiansborg.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Henrik Sass Larsen.

Alt har en pris – også for Sass

Sagen om Sass

 

Januar 2019:

Ekstra Bladet afslører, at Henrik Sass Larsen er udeblevet fra fire ud af 11 planlagte møder hos statsrevisorerne, selvom han har haft tid til at passe sit tv-program på TV2 News.

 

23. februar:

Henrik Sass Larsen fortæller i et interview med Politiken, at han har været ramt af en depression, som gjorde, at han ikke har været i stand til at passe sit arbejde som bl.a. statsrevisor. Ekstra Bladet kan dog afsløre, at Sass samtidig udebliven fra møder og rejser hos statsrevisorerne passede sit TV2 News-program med Søren Pind.

 

 

5. juni:

Henrik Sass Larsen får et katastrofevalg til Folketinget og kommer ind som yderste mandat i Storkreds Sjælland – og kun pga. listestemmer. Tanja Larsson fra Fakse-kredsen, der fik flere personlige stemmer end Henrik Sass Larsen, bliver officielt 1. stedfortræder.

 

10. juni:

Henrik Sass Larsen sygemelder sig på ubestemt tid på Facebook. ’Så jeg må nu sygemelde mig for at kunne blive helt rask igen. Jeg har fortalt Mette Frederiksen, at jeg ikke står til rådighed fremover og har ligeledes orienteret min kreds om, at jeg ikke ønsker at være kandidat længere.’ Tanja Larsson indkaldes ikke som stedfortræder.

 

27. juni:

Socialdemokratiet oplyser på Twitter, at man har valgt Flemming Møller Mortensen som ny gruppeformand i stedet for Henrik Sass Larsen.

 

3. juli:

Socialdemokratiet fordeler ordførerskaber og udvalgsposter ifølge gruppeformand Flemming Møller Mortensen. Henrik Sass Larsen får ikke tildelt noget ordførerskab, men får derimod plads i to udvalg: erhvervsudvalget og klima-, energi- og forsyningsudvalget. Trods sin sygemelding på Facebook.

 

16. august:

Flemming Møller Mortensen er stedfortræder for Henrik Sass Larsen på et møde blandt statsrevisorerne, oplyser Flemming Møller Mortensen til Ekstra Bladet.

 

13. september:

Statsrevisorerne holder deres næste møde med Henrik Thorup (DF) ved bordenden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: