Sass freder Alexandras million-apanage

Socialdemokraterne er modstandere af forslag om, at grevinde Alexandras indtægter skal modregnes hendes apanage

Her følger Alexandra sønnen Felix i skole (Foto: Jonas Olufson)

Grevinde Alexandra kan ånde lettet op.  Hendes lukrative apanage på 2,3 millioner kroner årligt er fredet.

Sådan lyder den klokkeklare melding fra Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, efter at Enhedslisten har foreslået, at Alexandras andre indtægter skal modregnes hendes offentlige million-ydelse.

- Socialdemokratiet respekterer den aftale, som den daværende regering indgik. Derfor vil vi stemme imod Enhedslistens forslag, lyder det fra Henrik Sass Larsen i en skriftlig kommentar til Ekstra Bladet.

Alex' apanage op i Folketinget

Indført af Fogh
Det var daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen, som i 2004 indførte ordningen, der årligt sikrer million-indtægten til prins Joachims ekskone.

Enhedslistens forslag går ikke engang ud på helt at afskaffe den offentlige ydelse til Alexandra. Partiet vil blot have, at de indtægter, grevinden har ud over apanagen, skal modregnes.

Alexandra har indtægter fra en bestyrelsespost i et internationalt medicinalfirma, og hun tjener penge på at holde foredrag Desuden har hun for nylig aktiveret sit private firma med henblik på at arbejde lidt mere. 

Men Socialdemokraterne altså af den overbevisning, at Alexandra fortsat skal have de 2,3 årlige millioner fra staten, selv om hun tjener penge ved siden af.

Læserne holder med Alex: Ligeså grådig som alle andre danskere

Betændt sag
At der er tale om en betændt sag i det gamle arbejderparti, vidner Ekstra Bladets snak med en række socialdemokratiske folketingsmedlemmer om. Flere af S-folkene understreger således, at det ikke er med deres gode vilje, at Alexandra bevarer sine økonomiske privilegier. Af samme grund understreger flere, at det ikke ser videre smart ud, at partiet officielt afviser Enhedslistens forslag.

Ingen ønsker dog under nogen  omstændigheder at lægge navn til en kritik af partilinjen på spørgsmålet.

Socialdemokraternes officielle holdning til Alexandras apanage møder dog opbakning fra en række andre partier i Folketinget. Både Venstre, Liberal Alliance og Radikale meddelte i går, at de vil stemme imod Enhedslistens forslag.

Tidligere har både Dansk Folkeparti og de konservative hældt forslaget ned af brættet, mens Alternativet har oplyst, at partiet endnu ikke har en holdning til sagen. Kun SF ligger på linje med Enhedslisten.

Alternativet om kongehuset: Det har vi ingen holdning til

Dermed er der udsigt til, at et stort flertal i Folketinget har i sinde at frede Alexandras apanage.  

Ingen nød
Grevinden synes ellers ikke at lide økonomisk nød. Hun har for nylig solgt sin 356 kvadratmeter store luksusvilla på Østerbro - en villa hun vel at mærke fik overdraget kvit og frit efter skilsmissen med prins Joachim.

Det er uvist, hvad købsprisen landede på, men boligen var sat til salg for intet mindre end 25 millioner kroner. Da huset er belånt for 6.195.000 kroner, har Alexandra altså efter alt at dømme scoret kassen på hussalget.

Hvad mener du, om Alexandras apanage?

Seneste nyt

Partimoder Pia kan ikke slippe magten

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.