Sass: - Intet kunne være længere fra sandheden!

Henrik Sass Larsen (S) mener, at de citater som dagbladet Information bringer i dagens avis er taget ud af en sammenhæng. Overborgmester og næstformand i Socialdemokratiet, Frank Jensen, kan dog godt genkende ordene fra Sass

Henrik Sass Larsen mener, han er blevet fejlciteret i et speciale. Foto: Jonas Olufsson
Henrik Sass Larsen mener, han er blevet fejlciteret i et speciale. Foto: Jonas Olufsson

Henrik Sass Larsen (S) går nu ud og forsvarer sig imod, at han skulle være ligeglad med det arbejde, som græsrødderne i partiet laver. Han mener simpelthen, at de citater som Information i dag bringer, får ham til at fremstå på en forkert måde.

Det har nu fået Sass til at skrive en opdatering på Facebook, her sår han tvivl om den studerende og Informations motiver. Men han trækker intet tilbage.

- Information har i dag skrevet en artikel i ond tro på baggrund af nogle ting, jeg har fortalt en specialestuderende om, skriver Sass.

Citaterne stammer fra et universitetsspeciale fra 2016, hvor Socialdemokratiets gruppeformand er citeret for, at han gerne vil afskaffe kreds-, parti- og regionsforeninger samt hovedbestyrelsen i sit eget parti.

Sass om danske partier: Illusorisk demokrati

- I specialet er der fremhævet et citat fra mig, der taget ud af en kontekst får det til at fremstå som om, at jeg ikke har respekt for partiarbejde, skriver Sass i opdateringen og forsætter.

- Intet kunne være længere fra sandheden! Det har vi selvfølgelig fortalt Information. Alligevel ringer journalisterne rundt med et løsrevet citat i håb om at skabe drama. Det synes jeg er virkelig trist, skriver gruppeformanden videre, inden han fortæller om sit virke i partiet gennem mange år.

Flere har allerede taget afstand til Sass udtalelser omkring parti-arbejdet hos Socialdemokratiet.

Ikke noget nyt
Næstformand i Socialdemokratiet og overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen, kan godt genkende stilen fra Sass.

- Det er jo ikke noget nyt, at Henrik Sass Larsen mener det, han giver udtryk for i det her speciale. Det har han både sagt og skrevet tidligere. Jeg er ikke enig med ham, siger Frank Jensen til Politiken.

Kritikken hagler ned: Sass skaber ny asyl-ballade

Overborgmesteren fremhæver, at han altid selv har tillagt partiet og det organisatoriske niveau en stor betydning.

Sass vil have svar
I samme opdatering på Facebook skriver Sass, at han har skrevet en mail til chefredaktør på Information, Rune Lykkeberg.

Gruppeformanden kan godt se dramaet og det sjove i sine udtalelser fra 2016, men han mener ikke, at det er fair.

- Det siger sig selv, at havde jeg skulle udtale mig til et medie og ikke i et specialestudie, så havde jeg taget alle mulige hensyn og forbehold så mit samlede tankesæt herom ikke ville kunne misforstås og skæres til i det omfang det er sket i Information, skriver Sass i emailen til Lykkeberg.

Sass' selvmål: Pensions-provokation flopper

Det har ikke været muligt for Ekstra Bladet at få en kommentar fra Sass, men han har henvist til sit opslag på Facebook.

De står tilbage og ligner idioter

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.