Sass Larsen brøler op om sit brøleforbud

Henrik Sass Larsen vil ikke længere komme med markante udfald, fortæller han selv i markant interview

Henrik Sass Larsen har fået brøleforbud (Privatfoto)
Henrik Sass Larsen har fået brøleforbud (Privatfoto)

Socialdemokraternes gruppeformand Henrik Sass Larsen har fået 'brøleforbud'.

Den hårdtslående politiker har de seneste måneder formået både at gøre kollegerne hos Alternativet vrede, efter han kaldte Uffe Elbæks parti for et 'bluffnummer', og samtidig skabt intern opstandelse i fagbevægelsen samt sit eget parti Socialdemokraterne, efter han roste hyrevogns-appen Uber.

Det sidste fik en række fagformænd i Jylland til åbent at så tvivl om Sass' fremtid som gruppeformand.

Alternativet svælger i for meget gruppearbejde og uendelige diskussioner uden konklusioner, lyder kritikken fra Henrik Sass Larsen (S) i Jyllands-Posten. (Foto: Lars Krabbe) Dansk politik Sass Larsen om Alternativet: Et bluffnummer!

Fagforeningsformænd stiller spørgsmålstegn ved Henrik Sass Larsens rolle som gruppeformand, efter udtalt støtte til den omdiskuterede taxaservice Uber. (foto: BRANDERUP GORM) Politik Fagforeningsformænd sår tvivl om Sass som gruppeformand

Men nu er det slut, fortalte den tidligere minister selv i et opsigtsvækkende interview med Politiko i weekenden.

- Jeg ender nogle gange med at få formuleret et enkelt billede her og der, som folk bliver mægtig vrede over. Så jeg har fået brøleforbud her det næste stykke tid.

Carsten Hansen og Henrik Sass Larsen varmede op til valgresultatet med øl og vin. Men Sass opdagede ikke selv, at han var beruset. Foto: Mads S Nissen/Polfoto Dansk politik Sass om pinligt tv-interview: Anede ikke, at jeg var beruset

Venner for livet. Henrik Sass Larsen kan ikke undvære sin gamle ven Tommy Kamp. Lars Krabbe/Polfoto Dansk politik Efter rockerskandale: Sass mødes igen med blakket ven

Af artiklen fremgår det,  at det bestemt ikke er formand Mette Frederiksen, der har udstyret ham med en mundkurv. Og efter interviewet har Socialdemokraternes pressetjeneste tilsyneladende været i aktion for at understrege, at det såkaldte 'brøleforbud' først og fremmest henviser til Mette Frederiksens 'humoristiske' tale til Henrik Sass' 50-års fødselsdagsreception i sidste måned.

På spørgsmålet, om Henrik Sass Larsen ikke selv bestemmer, hvad han siger, svarer han til Politiko:

- Jo lidt, men jeg tror, at nogle af mine kolleger var lidt trætte af mine fødselsdagsinterview. De glædede sig til, at min fødselsdagsfejring var ovre.

Efter interviewet har Martin Rossen, Mette Frederiksens særlige rådgiver, slået et billede op på Twitter af sig selv, der holder Henrik Sass Larsen for munden. Billedet er akkompagneret af teksten 'Nyhedsjournalistik: @SosseSass har fået brøleforbud. Her er beviset!'

Det har ikke mandag været muligt at få en kommentar fra Henrik Sass Larsen til, hvem der har udstedt brøleforbuddet, eller hvem der har 'været trætte af' meldingerne i politikerens fødselsdagsinterviews.

Stabschef Martin Rossen ønsker ikke at kommentere sit billede på Twitter.

1 af 2 Henrik Sass Larsen må ikke brøle mere. (Foto: Lars Krabbe)
2 af 2 Henrik Sass Larsen har fået brøleforbud (Privatfoto)
53 kommentarer
Vis kommentarer