Annonce:
Annonce:

Sass optrapper krigen med Hjort: Sådan faldt ordene under omstridt møde

Henrik Sass Larsen giver ikke meget for Claus Hjort Frederiksens udlægning af møde i Finansministeriet, som har ført til åben konfrontation

Henrik Sass og Claus Hjort. Foto: Lars Krabbe/Tariq Mikkel Khan
Henrik Sass og Claus Hjort. Foto: Lars Krabbe/Tariq Mikkel Khan
Annonce:
Følg Politik

Henrik Sass Larsen har absolut ikke tænkt sig at give efter i den opblussede konflikt med finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Over for Ekstra Bladet giver Socialdemokraternes gruppeformand nu sin udlægning af den præcise ordveksling mellem finansministeren og ham selv under et omstridt møde i går i Finansministeriet:

- Jeg spørger: 'Er det Finansministeriet, der står bag de beregninger?' Til dette svarer Claus Hjort: 'Nej, det er mine beregninger', lyder det fra Sass.

Ordvekslingen er central i det drama, der udspiller sig netop nu i dansk politik.

Stridens kerne er beregninger foretaget på baggrund af Socialdemokraternes økonomiske plan, som viser, at der er et stort hul i planen.

Politiken beskrev tirsdag, at beregningerne var foretaget af Finansministeriet. I samme ombæring gik Claus Hjort Frederiksen til angreb og kaldte S-planen for 'fup'.

Annonce:

Kuglerammen fremme
Det har fået Socialdemokraterne op i det røde felt. Og torsdag morgen hældte Henrik Sass Larsen yderligere benzin på bålet ved at oplyse til TV2 News, at det er 'finansministeren personligt', der har stået bag beregningerne af S-planen.

Dermed tegnede der sig et billede af, at Hjort selv har haft kuglerammen fremme, men at regnedrengene i Finansministeriet ikke har blåstemplet beregningerne.

S og V i åben talkrig: Sass beskylder Hjort for at stå bag beregninger

Men det er lodret forkert, lød Claus Hjorts reaktion på Henrik Sass' udlægning:

- Det er ikke mig, der laver nogen beregninger overhovedet. Jeg spørger ministeriet: Under de her forudsætninger, hvordan hænger regnestykket så sammen? Og det er det, som ministeriet har regnet for mig, har finansminister Claus Hjort Frederiksen sagt her til formiddag.

Drama på Borgen: Hjort afviser anklage om fifleri fra Henrik Sass

Sandhedsvidner
Men nu vælger Henrik Sass Larsen altså at referere den konkrete ordlyd under det omstridte møde i Finansministeriet.

Annonce:

Gruppeformanden tilføjer, at han har S-formand Mette Frederiksen og politisk ordfører Nicolai Wammen som sandhedsvidner, da de også deltog på mødet med Claus Hjort.

Ifølge Sass var Finansministeriets departementschef, Martin Præstegaard, også til stedet på mødet.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Claus Hjorts Frederiksen og Martin Præstegaard til Henrik Sass Larsens referat af ordvekslingen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: