Annonce:
Annonce:

Sass smider grønlandsk powershopper på porten

Folketingspolitikeren Aleqa Hammond nåede at shoppe for 12.983,10 kroner på sit folketingskort, før administrationen opdagede det. Nu er hun både smidt ud af sit parti og af Socialdemokraterne

Den skandaleramte, grønlandske politiker er fortid hos Socialdemokraterne. Foto: Miriam Dalsgaard
Den skandaleramte, grønlandske politiker er fortid hos Socialdemokraterne. Foto: Miriam Dalsgaard
Annonce:
Følg Politik

Powershopperen Aleqa Hammond er blevet ekskluderet fra den socialdemokratiske gruppe i Folketinget. Det oplyser gruppeformand for Socialdemokraterne Henrik Sass Larsen i en kommentar til DR.

- Jeg har her til aften (tirsdag red.) fået oplyst, at vores søsterparti i Grønland, Siumut, har opsagt samarbejdet med folketingsmedlem, Aleqa Hammond, og at Aleqa Hammond har meddelt, at hun ønsker at fortsætte som løsgænger i folketinget. Dermed vil hun også skulle udtræde af den socialdemokratiske folketingsgruppe, da medlemskab heraf betinger medlemskab af Siumut, skriver Henrik Sass Larsen.

Folketings-politiker shoppede for skattekroner

Ledelsen i Siumut havde tilbudt hende at blive i partiet med det krav, at hun trak sig fra sin plads i Folketinget. Det afviste Aleqa Hammond, oplyser partiformand for Siumut Kim Kielsen til Ekstra Bladet.

Annonce:

Den skandaleramte, grønlandske politiker fortsætter i stedet som løsgænger i Folketinget.

Ekskluderingerne sker, efter Ekstra Bladet har afsløret politikeren i at bruge sit folketingskort til privatbrug.

Powershoppede for skattekroner: Nu har hun fået sparket

Af et kontoudtog, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, fremgår det, at Hammond i perioden 18. juni 2016 til 11. juli 2016 har købt for i alt 12.983,10 kroner på sit folketingskort, et såkaldt Eurocard.

Et kort, der ifølge Folketingets rejseregler kun må benyttes til at betale for tjenesteydelser som taxa og fly i forbindelse med møder.

Det har dog ikke forhindret politikeren i blandt andet at bruge 3.500 kroner i byggemarkedet STARK, 1.389 kroner i Brugsen og 1.697 kroner i en sportsbutik. Køb, der er foretaget i Grønlands hovedstad Nuuk, hvor Aleqa Hammond har privatadresse.

Shopping-politikeren betaler nu tilbage

Annonce:

Alqea Hammond har siden forklaret, at hendes iTunes-konto blev hacket i juni, og at hun derfor var nødt til at bruge sit folketingskort.

- Mine konti blev groft misbrugt via iTunes i juni, hvilket heldigvis blev opdaget af min bank, og fornødne initiativer blev iværksat. Jeg har via Folketinget et Mastercard, som jeg aldrig har brugt, men i nødsituationen måtte bruge og (jeg red.) meddelte administrationen om sagens karakter. Der var gensidig forståelse, skriver Hammond i et opslag på sin Facebook-profil.

De knap 13.000 kroner bliver trukket fra powershopperens september-løn.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: