Sass-suppleant fik syv minutters forspring

Blæst bagover: Tanja Larsson er ny MF i Folketinget. Hun blev overrasket over at få tilbudt Sass' mandat, ganske få minutter før det blev offentliggjort

Henrik Qvortrup kommenterer på Sass Larsens politiske exit.

Sjællands nye folketingsmedlem og stedfortræder for Henrik Sass Larsen hedder Tanja Larsson. Men hun fik ikke længere varsel end den øvrige befolkning om, at hun nu skal sidde på Christiansborg, da Sass nu skal være chef-lobbyist for kapitalfonde i Danmark.

Larsson fik sig derfor noget af en overraskelse, da det pludselig blev meldt ud, at Henrik Sass Larsen forlader Folketinget.

– Jeg havde absolut intet hørt før klokken syv minutter i 12 i dag (onsdag, red.).

– Jeg blev ringet op af Jan Juul, vores partisekretær, som lige havde fået at vide, at der ville komme en pressemeddelelse ud. Så tænkte jeg 'hold da op', fortæller hun.

Tanja Larsson er ny socialdemokrat i Folketinget. Pressefoto
Tanja Larsson er ny socialdemokrat i Folketinget. Pressefoto

Pressemeddelelsen om Sass’ afgang blev udsendt klokken 12.

Henrik Sass Larsen kan se frem til en lønforhøjelse, når han bliver lobbyist for blandt andre  'vampyrblæksprutten' Goldman Sachs. Foto: Jonas Olufson Dansk politik Sass' nye job: Bliver lobbyist for Goldman Sachs

Tanja Larsson, der sidder i Faxe byråd, har ikke tidligere været valgt til Folketinget.

Hun glæder sig over, at blæsten om Henrik Sass Larsen er overstået.

– Det er smaddergodt, han har fået et arbejde. I har selv været med til at skrive om en meget omsust periode. Jeg tror, det bliver godt for alle, at der kommer lidt ro.

– Jeg aner ikke, hvad jeg skal sige til hans nye job. Jeg vidste det simpelthen ikke, før du sagde det til mig nu, siger Tanja Larsson.

Hun vil særligt kæmpe for landområderne som folkevalgt. Tanja Larsson forlader sin byrådspost, da Socialdemokratiet ikke tillader dobbeltmandater.

107 kommentarer
Vis kommentarer