Annonce:
Annonce:

Scorede 50.000 kr. til LøkkeFonden: Afviser at svare på spørgsmål

Lars Løkke Rasmussen (V) har sagt nej til et samråd i Erhvervsudvalget om en donation til LøkkeFonden

Her ses Lars Løkke Rasmussen (V) til møde i a-kassen. Foto: Akademikernes A-kasse
Her ses Lars Løkke Rasmussen (V) til møde i a-kassen. Foto: Akademikernes A-kasse
Annonce:
Følg Politik

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kommer ikke til at deltage i det samråd i Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg, som Enhedslistens erhvervsordfører, Pelle Dragsted, ellers ville have indkaldt til.

Samrådet skulle afklare, om det er muligt at købe sig til en plads i Venstre-formandens kalender.

Det er blevet aktuelt igen, efter at det er kommet frem, at Akademikernes A-kasse tilbage i 2014 aftalte at donere 50.000 kroner til LøkkeFonden. Samtidig blev der aftalt et møde mellem a-kassens direktør og Løkke.

Lars Løkke Rasmussen på besøg i Akademikernes A-kasse i 2015. Her ses han i samtale med den nu fyrede direktør, Michael Valentin, og den afgåede bestyrelsesformand, Allan Luplau. Inden besøget havde a-kassen doneret 50.000 kroner til LøkkeFonden. Foto: Akademikernes A-kasse.
Lars Løkke Rasmussen på besøg i Akademikernes A-kasse i 2015. Her ses han i samtale med den nu fyrede direktør, Michael Valentin, og den afgåede bestyrelsesformand, Allan Luplau. Inden besøget havde a-kassen doneret 50.000 kroner til LøkkeFonden. Foto: Akademikernes A-kasse.
 

Men Løkke mener ikke, at det er nødvendigt at stille op. Han henviser i sit svar, der er afsendt torsdag, at han allerede har forholdt sig til temaet.

Statsministeren skal stå skoleret: Intern mail presser Løkke

Det skete 31. januar sidste år, hvor han deltog i et samråd om kvotekonger i Thyborøn, der også har doneret penge til LøkkeFonden.

Annonce:

Her - og senere også i folketingssalen - slog Løkke fast, at han ikke er til salg.

- Hertil kommer, at samrådsspørgsmålene i meget vidt omfang vedrører min deltagelse i møder i en periode, hvor jeg ikke var minister.

- Jeg finder derfor af principielle grunde ikke anledning til at besvare de to spørgsmål, siger han i det skriftlige svar.

Det ærgrer spørgsmålsstilleren, Pelle Dragsted.

- Af det, der er fremlagt, fremgår det, at der er en klar relation mellem en pengeoverførsel til LøkkeFonden fra en a-kasse og Løkkes deltagelse i et arrangement hos den selvsamme a-kasse.

- Det ville have været rimeligt, at statsministeren forholdt sig til det, siger Dragsted.

Og uanset at Løkke var oppositionsleder og ikke statsminister på det tidspunkt, mener han, at Løkke burde møde op til samråd.

Annonce:

- Jeg synes, at man som minister har et ansvar for at stille op, når der er en sag, som handler om, hvorvidt danskerne har lige muligheder for at gøre sig gældende over for det politiske niveau, siger Dragsted.

Det var den nu afskedigede direktør for Akademikernes A-Kasse, Michael Valentin, der over for Ekstra Bladet i begyndelsen af december fortalte, at man brugte donationen til LøkkeFonden som en måde at få den daværende oppositionsleder i tale.

Siden er Berlingske kommet i besiddelse af en e-mail fra LøkkeFonden, hvor donationen og Løkkes senere besøg er omtalt i sammenhæng.

SKANDALEN I A-KASSEN

Bestyrelsesformand Allan Luplau og Michael Valentin med høj cigarføring, inden skandalerne begyndte at rulle. PRIVATFOTO.
Bestyrelsesformand Allan Luplau og Michael Valentin med høj cigarføring, inden skandalerne begyndte at rulle. PRIVATFOTO.

Ekstra Bladet kunne i september 2018 afsløre, at Michael Valentin var blevet fyret som direktør for Akademikernes A-kassen per 27. september.

Efter flere uger med artikler om kritisable dispositioner i a-kassen meldte bestyrelsesformand Allan Luplau ud den 17. december, at han vil trække sig ved et ekstraordinært repræsentantskabsmøde 4. januar 2019. Det samme gør de to næstformænd Bolette Sillassen (Ingeniørforeningen) og Ole Helby (Dansk Musikpædagogisk Forening).

A-kassens konstituerede direktør, Britt Dyg Haun, og sekretariatschef Line Verbik Byriel er den 17.december fratrådt med øjeblikkelig virkning efter gensidig aftale med bestyrelsen.

Den 17. december meldte a-kassen ligeledes ud, at vicedirektør Mette Gregersen fortsætter som konstitueret adm. direktør i a-kassen frem til ansættelsen af en ny.

28. december meldte a-kassen ud, at whistleblower og vicedirektør Lars Kreutzmann er blevet opsagt.

A-kassen valgte selv at iværksætte en advokatundersøgelse. Samtidig foretog Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, STAR, en tilsynsundersøgelse med bistand fra Kammeradvokaten. Sidstnævnte undersøgelse mundede ud i en politi-anmeldelse af, at medlemmernes penge var misbrugt under Michael Valentin. Desuden rettede undersøgelsen en skarp kritik af a-kassens bestyrelse med formand Allan Luplau i spidsen.

Ekstra Bladet har afsløret, at:

- Den interne undersøgelsen bl.a. har omhandlet påstået chikane og mobning af tillidsfolk.

- Ifølge whistleblower forsøgte bestyrelsesformand Allan Luplau at få skjult en sag om grov chikane af tillidsrepræsentanter i a-kassen. Samtidig oplyser whistleblower, at Luplau gav hjemmel til Michael Valentin til, at tillidsfolk skulle fryses ud ved at give dem kedelige opgaver.

- A-kassen har politianmeldt Michael Valentin for at have modtaget returkommission i form af vinrejser for 40.000 kroner.

- A-kassen også har meldt Michael Valentin til politiet for at lade a-kassen betale for mad og servering ved direktørens private arrangementer.

- Formand for a-kassen, Allan Luplau, var vinven med den fyrede direktør, og han har flere gange siddet til bords under middage i direktørens villa, hvor a-kassen betalte.

- Den fyrede direktør har støttet Løkkefonden med 50.000 kroner for at få adgang til Lars Løkke. Det lykkedes, da Lars Løkke kom forbi Akademikernes A-kasse i februar 2015 til en times møde.

- Michael Valentin var vennernes mand. Sammenlagt har han givet venner fra vinklubben ordrer for 2,6 mio. kr. i a-kassen. Det gælder alt fra rådgivning til kunst og podcasts.

- Michael Valentin fik a-kassen til at leje lokaler på Johan Borups Højskole for 250.000 kroner. Lokalerne blev dog aldrig anvendt, og senere kom Michael Valentin med i skolens bestyrelse.

- A-kassen medlemmer betalte for, at Michael Valentin kunne komme på et welnessophold i Spanien til 25.000 kr, godkendt af bestyrelsesformand Allan Luplau. 

- A-kassens medlemmer betalte 400.000 kroner for Michael Valentins reception, da han blev 50 år i 2017.

En whistleblower har påpeget, at topledelsen er 'fedtet ind' i sagen.

'Der er et grundlæggende behov for at få ryddet op i den øverste ledelse af a-kassen', skrev whistlebloweren til medlemmerne af a-kassens to øverste organer - bestyrelsen og de 57 medlemmer af repræsentantskabet. Efterfølgende fandt den store udskiftning i a-kassens top sted.

Som følge af sagen har Michael Valentin også fratrådt posten som formand for Folkemødet på Bornholm. Samtidig har han mistet fem bestyrelsesposter i forskellige firmaer.

Læs artikler her:

Mystik om dansk topdirektørs fyring

Topchef fyret efter tip fra medarbejder

Interne mails: Fyret fagboss mobbede tillidsfolk

Fyret direktør trækker sig som Folkemøde-formand

Fyret fagboss på dyre vinrejser: Nu er han politianmeldt  

Fyret fagboss skyder igen: Formand er 'sovset ind'

Fagboss fik besøg af V-formanden: Gav 50.000 kr. til Løkkes fond

Fortrolige dokumenter: Fagboss fik fest for 400.000 kr.

Løkke afkræves svar: Fagboss gav 50.000 og fik et møde

Fyret fagboss købte vin for 250.000 på et år

Whistleblower i skandaleramt a-kasse: Hele topledelsen er fedtet ind

Bagmandspolitiet om fyret direktør i fortroligt dokument: 'Alvorlige sager'

Væltede sig i vin til middage i a-kasse: Op mod 300 kroner pr. flaske

A-kasse krise-lukker efter direktør-fyring: Jobsøgende må gå forgæves

Fældet fagboss: Her er vennerne han hjalp

Ny afsløring: Fagboss betalte for tomme lokaler

Fagboss optrapper fødselsdags-krig om 400.000 kroner

Valentin og a-kasseformand: Rigtige pamper-venner

Medlemmerne betalte: Formand sendte Valentin på wellness-tur

Fyret direktør gav vin-venner ordrer for 2,6 mio. kr: Formanden sad med til bords

A-kasse melder fyret direktør til politiet for middage  

Valentin afviser alt: Her er kvitteringerne

Nyt krisemøde i skandaleramt a-kasse: Stolen vakler under formanden

Under krisemøde i a-kasse: Skandaleramt formand og to direktører trækker sig

Annonce afslører formand: Inviterede til svinedyr reception  

Whistleblower: Pamper-formand ville skjule chikane af tillidsfolk

Afslørede a-kasse: Nu er whistleblower fyret

Politiker om whistleblower-fyring: Et spark i skridtet

Whistleblower: Ny direktør også fedtet ind i skandaler

Afsløring: Pamper-direktør havde VIP-vinskab og flasker til 800 kr stykket  

Ved du noget, så tip os enten på sms/mms: 1224 (almindelige takst) eller på mail: 1224@eb.dk

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

HA-rockere sigtet

Annonce:

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

skandale-skole

Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: