Scorer alligevel kassen: Holst slipper for skattesmæk

Forsvarsministeren skal ikke betale skat af den del af sit eftervederlag, han har frabedt sig, vurderer revisionsfirma

Carl Holst (foto: Kaare Smith)
Carl Holst (foto: Kaare Smith)

Forsvarsminister Carl Holst (V) slipper for at få et skattesmæk i forbindelse med sit eftervederlag fra Region Syddanmark.

Det fremgår af en vurdering, som revisionsfirmaet Deloitte har foretaget for Region Syddanmark.

Dermed ender sagen om eftervederlaget samlet set med at være en ganske god forretning for forsvarsministeren.

Holst har i alt sikret sig 504.450 eftervederlagskroner - før skat.

Skat eller ej
Efter Carl Holst hårdt presset havde frasagt sig cirka 330.000 kroner af det eftervederlag, han var berettiget til ved siden af sin ministerløn, vurderede en førende skatteekspert ellers, at forsvarsministeren ville få et skattesmæk.

Holst havde nemlig i første omgang sagt ja til at modtage hele eftervederlaget på godt 833.000 kroner, og dermed mente skatteadvokat Tommy V. Christiansen, at Holst skulle beskattes af hele dette beløb

- Det er fuldstændig underordnet, hvis du frasiger dig ydelsen, efter du først har accepteret den. Så har du, som det hedder, erhvervet den endelige ret, og er dermed fuldt skattepligtig, lød det fra Tommy V. Christiansen.

Førende skatteekspert: Holst får skattesmæk, selvom han dropper efterløn

Men nu konkluderer Deloitte altså, at Holst alligevel slipper for at blive beskattet af den del af eftervederlaget, han har frasagt sig, og som han endnu ikke har fået udbetalt.

'Carl Holst har givet afkald på fremtidig efterløn inden udbetalingstidspunktet, og skal derfor ikke beskattes af efterløn, der endnu ikke er udbetalt', lyder Deloittes vurdering, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

'Region Syddanmark har ingen indberetnings-/indeholdelsespligt i forhold til efterløn, der ikke er udbetalt', lyder det desuden i revisorvurderingen.