Se dokumenterne: Messerschmidt anklages for svindel

Dansk Folkepartis EU-mareridt fortsætter: - Morten indsatte mig i hovedbestyrelsen for skandaleramt fond i dyb hemmelighed, raser EU-politikeren Rikke Karlsson

Se dokumenterne ved at klikke på 'næste'.
Rikke Karlsson anklager sin tidligere partifælle Morten Messerschmidt for at have indsat hende i bestyrelsen for fallitboet Meld uden, at hun vidste noget om det.
- Det er svindel og bedrageri – og muligvis dokumentfalsk. siger hun. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto
Se dokumenterne ved at klikke på 'næste'. Rikke Karlsson anklager sin tidligere partifælle Morten Messerschmidt for at have indsat hende i bestyrelsen for fallitboet Meld uden, at hun vidste noget om det. - Det er svindel og bedrageri – og muligvis dokumentfalsk. siger hun. Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Polfoto
Følg Politik

Medlem af Europa-Parlamentet Rikke Karlsson forlod sidste efterår Dansk Folkeparti, fordi hun ikke kunne få indsigt i regnskaber og bilag fra de to omstridte 'fonde' Meld og Feld, som Morten Messerschmidt stod i spidsen for.

Nu viser dokumenter fra de franske myndigheder, som Ekstra Bladet har opstøvet i Paris, at Rikke Karlsson på det tidspunkt officielt sad i bestyrelsen for Meld. Valgt på en generalforsamling i november 2014, hvor hun ikke var til stede.

Det kommer dog fuldstændig bag på Rikke Karlsson, at hun har siddet i bestyrelsen for Messerschmidts skandaleramte og tvangslukkede organisation.

- Jeg er fuldstændig måbende over de dokumenter, som du viser mig. Det giver overhovedet ikke nogen mening for mig. Jeg hørte første gang om Meld i april 2015, forklarer hun, der efter at have tjekket sin kalender fastslår, at hun var i Danmark hele den uge, hvor generalforsamlingen blev afholdt i Bruxelles.

DF'er: Blev også misbrugt af Messerschmidt

Sat ind af Messerschmidt
Det er Dansk Folkepartis europæiske frontfigur Morten Messerschmidt, som har underskrevet og indsendt listen over den nye Meld-bestyrelse til et kontor under Frankrigs indenrigsministerium, hvor fallitboet Meld er registreret og officielt hjemmehørende. (artiklen fortsætter under dokumenterne)

 
Dokumenterne fra Direction de la Police Générale i Paris viser, at både Rikke Karlsson og Jørn Dorhmann blev indsat i bestyrelsen for Meld på en generalforsamling i november 2014. Rikke Karlsson afviser ethvert kendskab til at være blevet valgt til bestyrelsen. Dokumenterne er underskrevet af Morten Messerschmidt.
Dokumenterne fra Direction de la Police Générale i Paris viser, at både Rikke Karlsson og Jørn Dorhmann blev indsat i bestyrelsen for Meld på en generalforsamling i november 2014. Rikke Karlsson afviser ethvert kendskab til at være blevet valgt til bestyrelsen. Dokumenterne er underskrevet af Morten Messerschmidt.

Dermed havde Rikke Karlsson - også ifølge Melds egne vedtægter - et formelt medansvar for de regnskaber og bilag, som hun ikke måtte få fuld indsigt i.

- Jeg er dybt rystet og fuldstændig måbende over, at jeg er blevet valgt til bestyrelsen uden at vide det, siger Rikke Karlsson, der i øvrigt står opført som litauisk statsborger i dokumenterne fra Paris.

- Det ryster mig også, at jeg står opført som litauer i dokumentet. Jeg håber ikke, at det er noget, man har gjort for at kunne opfylde betingelserne om, at man skal være et bestemt antal nationaliteter for at få udbetalt pengene fra EU, siger hun, der nu vil kontakte politiet og melde sagen til EU's anti-svindel-enhed.

Dansk politi-station
- Jeg ved endnu ikke, hvor jeg skal indgive politianmeldelse. Meld er stiftet i Frankrig, men jeg er jo dansk statsborger, og når mit navn – med en falsk nationalitet – har været brugt i de dokumenter, så vil jeg nok i første omgang henvende mig til en dansk politistation. Og så vil jeg igen gå til EU-parlamentet, Det er jo helt håbløst, at parlamentet ikke har undersøgt, hvad der er foregået i 2014, men i stedet har koncentreret sig om 2013 og 2015, siger hun.

Da sagen eksploderede i sidste efterår, forklarede Rikke Karlsson, at hun i april 2015 var blevet bedt om at underskrive blanke stykker papir fra organisationen Meld, hvor Messerschmidt var formand - og den tilknyttede fond Feld.

Karlsson om Messerschmidts folk: Jeg skulle skrive under på blanke A4-ark

Hun afviste dog at skrive under, fordi hun - ifølge hendes forklaring - intet kendte til Meld og ikke havde deltaget i møder, som handlede om Meld.

Samtidig erkendte hun, at hun havde skrevet under på adskillige dokumenter på fransk - som hun ikke taler - da hun som nyvalgt mødte i Bruxelles kort efter EU-valget i foråret 2014.

Messerschmidt erkender: Betalte EU-regning med EU's egne penge

Det er skatteborgernes penge
- Jeg bliver nødt til at få undersøgt, om man har misbrugt mit navn – og forfalsket min nationalitet – til at godkende, hvad Melds midler er blevet brugt til. Det har jeg pligt til. Det handler jo om skatteborgernes penge. Der er gået millioner af kroner gennem de her fonde. Så jeg må tage det dybt alvorligt, at jeg uden at vide det - ifølge de dokumenter som Ekstra Bladet har fremskaffet - har været ansvarlig for Melds budget og regnskab, siger hun.

- Men kan du ikke have skrevet under på papirer, som du ikke vidste, hvad var?

- Det er sagen uvedkommende. Man skulle jo meget gerne være tilstede på det møde, hvor man bliver valgt til bestyrelsen. Morten Messerschmidt har gang på gang sagt, at jeg ikke havde noget med Meld at gøre før i 2015. Men så er jeg alligevel blevet valgt til bestyrelsen på en generalforsamling allerede i 2014. Jeg satte hele mit politiske fundament over styr på denne her sag. I månedsvis blev jeg nægtet at få adgang til regnskaberne - og jeg forsøgte forgæves, at få Dansk Folkepartis ledelse til at tage affære.

- Men ifølge de franske myndigheder sad du i bestyrelsen?

- Det er da klart, at det er svindel og bedrageri – og muligvis dokumentfalsk – hvis det er sådan, at jeg optræder som hovedbestyrelsesmedlem i Meld – og indsat på et møde hvor jeg ikke deltog – uden at have noget som helst kendskab til det. Og hvor jeg i øvrigt kan dokumentere, at jeg sad hjemme i Danmark, da generalforsamlingen blev afholdt.

DF-rådgiver fik dobbelt løn fra EU

Ifølge Melds vedtægter er det bestyrelsen, som vedtager både budget og regnskab - og er ansvarlig for 'foreningens' overordnede drift og økonomi.

Både regnskaberne for 2014 og 2015 er underskrevet af Morten Messerscmidt og DF’s medlem af Europa-Parlamentet Anders Vistisen, som blev valgt som kasserer på generalforsamlingen i november 2014.

Rikke Karlsson afviser, at hun nogensinde er blevet forelagt et budget eller et årsregnskab for Meld.

Du kan læse de officielle vedtægter for Meld nedenfor:

Vedtægter Meld 1.pdf

Vedtægter Meld 2.pdf

Tidligere Meld-formand afviser Messerschmidts forklaring

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+