Se, Helle og Lars: Her sover unge på gaden

Valgfart 2015: Seks unge slog telte op på gågaden i Herning for at sætte fokus på de dyre ungdomsboliger i valgkampen, som de mener har handlet alt for lidt om unge

Drengene sover på gaden på grund af Thorning og Løkkes valgkamp (Foto: Julie Sørensen)

Det har handlet om løftebrud, troværdighed og indvandrere i valgkampen.

Og det er forkert, mener en gruppe unge i Herning, som Ekstra Bladet har mødt i forbindelse med, at valgbussen er stoppet på torvet.

- De emner er nok årsagen til, at rigtig mange unge ikke orker at stemme eller gider at involvere sig i politik. Det handler ikke emner, som vi kan forholde os til, siger den 18-årige Ronni Flensborg Iversen.

Han har derfor sammen med en gruppe af sine venner valgt at sove på gaden for at sætte fokus på de unge her i valgkampen.

- Ungdomsboligerne er alt for dyre i forhold til den SU, vi får. Men det bliver der overhovedet ikke sat fokus på. I stedet så taler de nedladende om indvandrere i valgkampen, lyder det fra 18-årige Kristoffer Vindum, der også har overnattet på gågaden.

Kristoffer Vindum betaler 3100 om måneden i husleje, og det er uden el, vand og varme. Han får 3600 udbetalt om måneden i SU, så han bliver nødt til at få et studiejob, hvis han skal have det til at løbe rundt.

- Men alle vi andre har da også haft studiejob gennem vores uddannelse, er det ikke bare lidt et luksusproblem, som I vil sætte fokus på?

- Jo, det kan man godt sige. Men hvis vi gerne vil have, at den her generation bliver den bedst uddannede, så nytter det jo ikke, at vi skal bruge alt vores tid på et studiejob.

Se de unges protest ovenover.

Ekstra Bladets valgfart

Fra og med i dag kører Ekstra Bladets valgbus Valgfart rundt i landet. Hver dag er vi i en ny by med et nyt emne, og hver dag har vi debat mellem to folketingskandidater.

Vi starter i Aalborg, hvor vi diskuterer indvandrerpolitik; derefter går turen til Herning, hvor vi diskuterer arbejdsmarked, inden vi tager til Harrislee i Tyskland og debatterer grænsehandel.

På Fyn kommer vi søndag til Odense, hvor debatten handler om dagpenge. På Sjælland starter vi i Næstved, hvor vi som en del af debatdøgnet på Ekstra Bladet holder to debatter. Derfra kører vi til Stevns, hvor vi i Magleby debatterer Udkantsdanmark. Derfra går turen til Frederiksberg, hvor grundskyld og skatter kommer på dagsordenen.

Er du i nærheden, så kom ind i bussen og sæt dagsordenen.

50 kommentarer
Vis kommentarer