Se video: Hvem lyver - Tulle eller Messerschmidt?

På denne video hævder DF's formand, at partiet holder et tredages sommergruppemøde. Men det modsiger officielle Meld-dokumenter, som Morten Messerschmidt har sendt til EU

Der er to muligheder, hvis almen logik også gælder i Dansk Folkeparti.

Enten lyver Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl for danskerne på denne video, eller også har partiets europæiske stemmesluger Morten Messerschmidt og hans skandaleramte 'fond' Meld bevidst givet falske oplysninger til Europa-Parlamentet.

Videoen med Kristian Thulesen Dahl er lagt på DF-formandens Facebook den 3. august sidste år. Her fortæller han, at partiet nu tager hul på tre dages sommergruppemøde i Skagen. Altså 3.-5. august 2015. Det foregår på Color Hotel. Bemærk at DF-fomanden intet siger om EU.

Men efterfølgende har Morten Messerschmidt og Meld indsendt en aktivitets-rapport til Europa-Parlamentet, hvor det påstås, at den skandaleramte europæiske organisation har afholdt en todages EU-sommerkonference med 45 deltagere på fuldstændig samme tidspunkt og på præcis samme hotel.

DF's formand påstår i videoen, at partiet i tre dage har holdt sommergruppemøde i Skagen. Men ifølge Messerschmidt passer det ikke. To af dagene var nemlig ifølge dette dokument Melds sommer-konference med hele 45 deltagere.
DF's formand påstår i videoen, at partiet i tre dage har holdt sommergruppemøde i Skagen. Men ifølge Messerschmidt passer det ikke. To af dagene var nemlig ifølge dette dokument Melds sommer-konference med hele 45 deltagere.
 
Meld har ifølge dette dokument, som er sendt til EU, betalt en hotelregning i Skagen på knap 98.000 kr.
Meld har ifølge dette dokument, som er sendt til EU, betalt en hotelregning i Skagen på knap 98.000 kr.

Dokumenterne viser, at Meld har betalt knap 13.200 euro. Ved at holde regningen under 13.800 euro har Morten Messerschmidt sluppet for at indhente tilbud fra tre forskellige hoteller.

Dermed undgik Meld risikoen for at havne på andre og billigere hoteller end Hotel Color i Skagen, hvor DF samtidig holdt sommergruppemøde.

Se også: Skandale-fond betaler for DF-toppens sommerophold

Se også: Engell om DF's store møgsag: Tulle skylder en forklaring

Dansk Folkeparti oplyser, at det ikke er muligt at få en kommentar fra Kristian Thulesen Dahl søndag.

Morten Messerschmidt fastslår dog, at alt - i hans verden - er kørt efter helt efter bogen.

Han kan dog ikke overfor Ekstra Bladet huske detaljer, der kan kaste lys over, hvordan Dansk Folkeparti og Meld helt simultant kunne holde henholdsvis et sommergruppemøde og en sommerkonference med præcis de samme deltagere på det præcis samme hotel. Et fænomen, der som bekendt også fandt sted året før i Kolding.

- Men hvis beløbet havde været højere (over 13.800 euro), så skulle kontrakten have været i udbud og så havde I risikeret, at konferencen ikke kunne have været afholdt samme sted som DF’s sommergruppemøde?

- Det er jo rene spekulationer. Det er inden for reglerne, og det er det vigtigste ... Det væsentlige var, at der blev holdt et særligt EU-seminar, forklarer han til Ekstra Bladet og kan altså ikke forklare, hvordan dette EU-seminar så pludselig blev til en todages konference, da EU-kassen skulle betale regningen.

Modsiges af DF's medlemsblad
Ifølge Dansk Folkepartis medlemsblad fyldte EU-debatten dog kun ganske lidt under sommergruppemødet i Skagen. Debat om EU nævnes kun som et yderst kortvarigt punkt på mødets sidste dag, som sluttede med pressemøde allerede kl. 13.

’Sommergruppemødets sidste dag blev brugt på fortsatte drøftelser af Dansk Folkepartis politik, en orientering fra Europa-Parlamentet ved Morten Messerschmidt og en gennemgang af arbejdet i Dansk Folkepartis Ungdom - DFU’, skriver partiets egne journalister i bladet.

350 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere