Annonce:
Annonce:

Seks ministre i coronakarantæne

Jeppe Bruus, der er Socialdemokraternes retsordfører, er testet positiv for coronavirus. Siden da er flere øvrige S-politikere gået i karantæne

Nye smittetal: 3. november
Annonce:
Følg Politik

Adskillige medlemmer af den socialdemokratiske folketingsgruppe er tirsdag gået i hjemmekarantæne efter at have været i kontakt med en coronasmittet.

Det skriver politikerne på Facebook og Twitter.

Det drejer sig om børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, justitsminister Nick Hækkerup, uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe, beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard, miljøminister Lea Wermelin, fødevareminister Mogens Jensen og kulturordfører Kasper Sand Kjær.

Heraf er justitsminister Nick Hækkerup i skrivende stund den eneste, der har meldt sig syg og har symptomer på corona.

Testet positiv
Jeppe Bruus, der er Socialdemokraternes retsordfører, skrev mandag på Facebook, at han er testet positiv for coronavirus.

'Jeg har her til aften fået et positivt (negativt, da jeg er smittet) svar på en coronatest fra i går, hvor jeg vågnede med feber mv.'

Annonce:

'Har været i kontakt med stort set alle, jeg har været til møder med i sidste uge. Er nu isoleret, og håber det er hurtigt overstået. Har det ok,' skriver Jeppe Bruus på Twitter.

Som følge af Jeppe Bruus positive coronatest skal en række folketingspolitikere testes. Det drejer sig om Peter Skaarup (DF) og Karina Lorentzen (SF), som i sidste uge var i nærkontakt med Jeppe Bruus. Det skriver Ritzau.

V-politiker indlagt med corona
Tidligere tirsdag kunne Venstrepolitikeren Lars Chrístian Lilleholt fortælle, at han er blevet indlagt med coronavirus.

På Facebook skriver Lilleholt, at han er 'noget syg' og bliver behandlet med det omdiskuterede lægemiddel Remdesivir.

'Jeg blev i aftes indlagt på Odense Universitets Hospital med ondt i bryst og hovedpine. En coronatest viste, at jeg er smittet med Covid-19. Der er stødt en lungebetændelse til. Jeg er i gode hænder, omend jeg er noget syg og bliver behandlet med bl.a. Remdesivir,' skriver Lars Christian Lilleholt.

Annonce:

Alle, der har været i nærheden af den 55-årige Lilleholt de seneste fem dage, er blevet opfordret til at lade sig teste.

Lægemidlet Remdesivir gives intravenøst og var det første lægemiddel, der i et større klinisk studie viste effekt på patienter med covid-19.

Remdesivir nedsatte indlæggelsestiden fra 15 til 11 dage, lød konklusionen på studiet, som også blev udført i Danmark

OVERBLIK: Corona rammer Folketinget og sender ministre hjem

En række ministre afventer testsvar, mens en række folketingspolitikere har meddelt, at de er testet positiv for corona.

I det seneste døgn har flere politikere meldt sig på banen.

Her er et overblik med status:

* Justitsminister Nick Hækkerup (S): Testet positiv. Har symptomer i form af hoste og feber.

* Statsminister Mette Frederiksen (S): Har deltaget i møde med justitsministeren, der har symptomer, og er derfor ikke mødt op i Folketinget tirsdag.

* Udenrigsminister Jeppe Kofod (S): Har ikke symptomer, arbejder hjemme og afventer testsvar. Har ligeledes deltaget i møde med justitsministeren.

* Finansminister Nicolai Wammen (S): Har ikke symptomer, men arbejder hjemme og afventer testsvar. Har deltaget i møde med justitsministeren.

* Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S): Afventer testsvar efter møde med person, der er testet positiv. Ingen symptomer.

* Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Mogens Jensen (S): Afventer testsvar efter møde med person, der er testet positiv. Ingen symptomer.

* Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S): Afventer testsvar efter møde med person, der er testet positiv. Ingen symptomer.

* Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S): Afventer testsvar efter møde med person, der er testet positiv. Ingen symptomer.

* Miljøminister Lea Wermelin (S): Afventer testsvar efter møde med person, der er testet positiv. Ingen symptomer.

* Kulturordfører Kasper Sand Kjær (S): Afventer testsvar efter møde med person, der er testet positiv. Ingen symptomer.

* Retsordfører Jeppe Bruus (S): Testet positiv.

* Retsordfører Karina Lorentzen (SF): Afventer testsvar efter at have været i nærkontakt med Jeppe Bruus.

* Gruppeformand Peter Skaarup (DF): Er blevet testet for covid-19 efter at have været i nærkontakt med Jeppe Bruus. Er testet negativ.

* Retsordfører Naser Khader (K): Afventer testsvar.

* Forsvarsordfører Lars Christian Lilleholt (V): Indlagt med coronavirus og lungebetændelse. Er efter eget udsagn 'noget syg' og behandles med blandt andet Remdesivir.

* Udlændinge- og integrationsordfører Mads Fuglede (V): Er blevet testet positiv. Han er symptomfri og fik svaret, da han sad i TV2's studie i forbindelse med det amerikanske valg.

* Partileder Søren Pape Poulsen (K): Er som den første partileder blevet konstateret smittet.

* Miljøordfører Egil Hulgaard (K): Testet positiv.

* Forsvarsordfører Niels Flemming Hansen (K): Meddelte allerede fredag i sidste uge, at han var testet positiv.

Kilder: Ritzau, Facebook, TV2 og Twitter.

Søren Pape smittet med coronavirus

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: