SF: Færre penge til undervisning er udsultning af skolen

SF vil afsætte penge til folkeskolen i finansloven, da nye tal viser, at midlerne til folkeskolen er faldet

(Polfoto)
(Polfoto)

Det er 'meget bekymrende', at udgifterne per undervisningstime per elev i folkeskolen er faldet gennem de seneste år, mener SF's undervisningsordfører, Jacob Mark.

Det siger han, efter at en ny analyse fra Danmarks Lærerforening viser, at prisen per folkeskoleelev per time gennem de seneste seks år er faldet med 26 procent.

- Det er en udsultning af folkeskolen, vi ser lige nu, og det er meget bekymrende. Når der er færre penge til timerne og eleverne, så er det noget, eleverne kan mærke, siger Jacob Mark i en skriftlig kommentar.

- Der er kommet flere timer, men der er til gengæld færre penge til hver time. Det er et kæmpe problem, fordi det gør det svært for skolerne at lave en varieret skoledag, siger han.

Se også: S afviser kritik: Der skal ikke sendes flere penge til folkeskolerne

De nye tal viser, at udgiften per time per elev var 77 kroner i skoleåret 2009/2010. I det første år af folkeskolereformen 2014/2015 er udgiften faldet til 57 kroner.

Danmarks Lærerforening bygger sin analyse på tal fra Undervisningsministeriet og Social- og Indenrigsministeriet.

Tallene vækker også kritik hos lærerforeningens formand, Anders Bondo Christensen. Han mener, at den nye folkeskolereform er 'totalt underfinansieret'.

- I stedet for at sætte tilstrækkeligt med ressourcer af til de mange nye timer og opgaver har man bare smurt de eksisterende ressourcer tyndere ud, har han sagt i en pressemeddelelse.

Det vil Jacob Mark og hans parti gerne lave om på. Derfor vil SF foreslå, at der bliver sat penge af til området i finansloven.

- Vi mener ikke, at det her er holdbart i længden, siger han.

SF blev sammen med De Radikale, Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti og Konservative enige om folkeskolereformen, som trådte i kraft i august 2013. Reformen blev blandet andet kritiseret af Danmarks Lærerforening.

Se også: DF om færre midler til undervisning: Det styrer kommunen

3 kommentarer
Vis kommentarer