SF har været med til at spare på børn i 32 kommuner

Daginstitutioner er en SF-mærkesag. Alligevel er området beskåret i mange kommuner, hvor SF har medindflydelse

Pia Olsen Dyhr har ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen. (Foto: Jens Dresling)
Pia Olsen Dyhr har ikke ønsket at lade sig interviewe om sagen. (Foto: Jens Dresling)

SF har i 32 kommuner været med til at stemme for besparelser på daginstitutionsområdet, selvom det er en af partiets mærkesager at skabe gode forhold på området.

Det skriver Politiken, der har gennemgået nøgletal fra Indenrigs- og Socialministeriet på det kommunale område.

Tallene viser også, at der på landsplan i gennemsnit er skåret 0,5 procent af kommunens udgifter til børn fra 2014 til 2015, og at der bliver skåret lidt mere - 0,9 procent - i en kommune, hvor SF sidder med i budgetaftalen.

Så sent som under valgkampen i juni kaldte partiets formand, Pia Olsen Dyhr, det et "ufravigeligt krav", at der skal være tre børn per voksen i vuggestuen og seks børn per voksen i børnehaverne.

Pia Olsen Dyhr har valgt ikke at lade sig interviewe til Politiken. I stedet har hun via sin rådgiver sendt en kommentar:

- Det er rigtigt, at SF'ere i kommunerne påtager sig et medansvar for at få pengene til at stemme. Også i svære tider.

- Det har ikke været nemt de seneste år på grund af den økonomiske krise, hvor pengene har været færre, og alle har holdt for, skriver hun og understreger, at partiet med sidste års finanslov afsatte én milliard kroner til flere voksne i børnehaver og vuggestuer.

Der var 3092 færre voksne fuldtidsstillinger til at hjælpe med flyverdragterne og sætte plaster på børneknæene i landets daginstitutioner i 2013, end da S-R-SF-regeringen trådte til i 2011. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

34 kommentarer
Vis kommentarer