SF kræver flere ressourcer til Bagmandspolitiet

Forhandlingerne om et nyt politiforlig begynder onsdag morgen. SF har fokus på økonomisk kriminalitet

SF kræver flere ressourcer til Bagmandspolitiet, Søik, når forhandlinger om et nyt politiforlig for 2016-2019 begynder onsdag morgen.

Det siger partiets retsordfører, Lisbeth Bech Poulsen, forud for forhandlingerne.

- Grov økonomisk kriminalitet og cybercrime er desværre et område i vækst. Der er ikke fulgt mandskab med i forhold til udviklingen, og det ønsker vi at sætte fokus på ved forhandlingerne, siger retsordfører Lisbeth Bech Poulsen i en pressemeddelelse.

Partiet hæfter sig ved, at kriminaliteten i Danmark generelt er faldende, men at grov økonomisk kriminalitet er stigende.

- Der er en generel mangel på politifolk lige nu, men i Bagmandspolitiet er det i højere grad specialiserede politifolk, jurister, bankuddannede og it-medarbejdere, vi skal have flere af.

- Grov økonomisk kriminalitet skal ikke foregå ustraffet i Danmark, og vi har set flere spektakulære sager med en international vinkel, senest med sagen om udbytteskat for mindst seks milliarder kroner.

- Det er en god investering at opgradere dette område, siger Lisbeth Bech Poulsen.

Forhandlingerne er ekstra interessante i år, fordi politiet er under pres, siden Danmark blev ramt af terror i februar.

På grund af terrorangrebet i København har politiet oparbejdet en enorm overarbejdspukkel.

Det store terrorberedskab i hovedstaden har betydet, at politikredsene ude i landet ugentligt sender et stort antal betjente til København for at hjælpe med at bevogte mulige terrormål.

15 kommentarer
Vis kommentarer