SF kræver svar fra Støjberg: 'Helt tåbeligt' at droppe støtte til au pairer

SF vil have integrationsminister Inger Støjberg (V) til at forklare, hvorfor der ikke længere skal bruges statslige penge på hjælp til au pairer. Det skriver Avisen.dk

SF's Jacob Mark kræver svar fra Inger Støjberg. Fotos: PR-foto/POLFOTO
SF's Jacob Mark kræver svar fra Inger Støjberg. Fotos: PR-foto/POLFOTO

Jacob Mark, som er formand for SF's folketingsgruppe, er vred og forundret over, at der ikke længere gives tilskud fra staten til at sørge for en uafhængig rådgivning fra Au Pair Netværket til de omkring 3.000 au pairer i Danmark.

- Det er overraskende og helt tåbeligt, siger han til Avisen.dk.

Som Avisen.dk skrev mandag, har man i forbindelse med penge fra den såkaldte Satspulje vedtaget en formulering, som stopper penge til Au Pair Netværket med virkning fra i år.

Hidtil har netværket for rundt regnet 2 millioner statskroner om året hjulpet au pairer i alle mulige sager lige fra feriepenge til, hvad de skal gøre ved sex-chikane. Sidste år fik netværket 2.602 henvendelser fra au pairer.

- Netværket er en succes. Og der er ingen tvivl om, at netværket hjælper og støtter nogle mennesker, som har stor brug for det, siger Jacob Mark til Avisen.dk.

Han vil nu i Folketinget stille spørgsmål til udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) om beslutningen. Det har ikke været muligt for Avisen.dk at at få en kommentar fra Inger Støjberg før deadline.

Da politikerne i Folketinget i efteråret sad og forhandlede om pengene i Satspuljen, blev man enige om, at der skulle gives tre millioner kroner til den mellemfolkelige organisation Kirkernes Integrations Tjeneste (KIT). KIT står sammen med to andre organisationer bag Au Pair Netværket.

Men i beskrivelsen af de tre millioner kroner fra staten til KIT står der, at pengene skal gives til 'nydanskere'. Dermed er der ingen penge til au pairer og til Au Pair Netværket, for au pairer er her på midlertidigt ophold og betragtes ikke som nydanskere.

- Jeg fik det klare indtryk under forhandlingerne, at politikerne bordet rundt var enige om, at KIT skulle have penge til at fortsætte Au Pair Netværket. Så jeg er meget overrasket over, at man nu har lavet en formulering, som afskærer KIT muligheden for at bruge penge på Au Pair Netværket, siger Jacob Mark til Avisen.dk.

Han håber meget på, at der kan findes statsmidler til at drive netværket videre.

I oktober blev ejerne af Hasle Camping på Bornholm idømt et halvt års betinget fængsel for at have udnyttet to filippinere på det groveste. Læs mere her.

25 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere