En af de største skældsord for røde politikere er pamper, og nu bruger en SF'er det om socialdemokraten Mogens Lykketoft.
Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at den danske formand for FN’s Generalforsamling har sørget for, at en række venner kunne undgå at betale moms under en privat middag i New York den 26. april. Og det falder den røde kollega i SF og mangeårige fagforeningsmand, Karsten Hønge, for brystet.
- Mogens Lykketoft må gøre op med sig selv, om han er tillidsmand, eller om han er pamper, siger Karsten Hønge til Ekstra Bladet.
Gnier-Mogens slår til igen: Afsløret i moms-fifleri
Særligt diplomatkort
Lykketoft betalte samlet for middagen med vennerne, der foregik på en eksklusiv tyrkisk restaurant ved navn Sip Sak, og han fremviste et særligt diplomat-kort, der fritager ham for at betale moms. Et privilegium, socialdemokraten har som formand for FN’s Generalforsamling.
De gamle studiekammerater og deres koner slap med FN-formandens velsignelse for at betale moms af restaurant-regningen, hvis de bare indbetalte de 790 kroner for ’to måltider og vin m.v.’ på Lykketofts konto i Arbejdernes Landsbank, som det fremgår af en mail, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.
- Som tillidsmand skal man mere end nogen anden sørge for, at man bidrager til fællesskabet og ikke køre på fribilletter.
- Her går det så ud over USA's skattesystem, men det er ligegyldigt, fordi det er holdningen til det, som gælder, og man betaler selvfølgelig til fællesskabet, fortæller Karsten Hønge.
Skridt på pampervejen
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger skabte Lykketofts håndtering af restaurant-regningen også forargelse i det private middagsselskab. En af deltagerne beretter således, at socialdemokraten direkte bekendtgjorde over for selskabet, at han ved at bruge sit særlige diplomat-kort kunne slippe for den amerikanske moms, der i staten New York udgør 8,8 pct.
- Der må aldrig kunne sættes spørgsmålstegn ved, om man sætter sig selv før fællesskabet, og det smager det af her. Det er ikke store beløb, men overhovedet at tænke i de baner er tegn på, at han har taget skridt ind på pampervejen, siger SF's Karsten Hønge.
Herhjemme udgør momsen 25 pct., og hvis alle undgik momsen, som Mogens Lykketoft, ville den danske stat gå glip af 192 milliarder kroner i 2016 ifølge Skatteministeriet.
Bilags-fest
Afsløringen af Lykketofts skatte-fiflerier kommer efter, at Ekstra Bladet tidligere har oprullet den veritable bilags-fest, socialdemokraten har haft under sit ophold i New York som formand for FN’s Generalforsamling.
Udover sin årsløn i omkring 1,4 millioner har Mogens Lykketoft hver måned modtaget 17.000 kroner skattefrit til udgifter forbundet med at bo ude, herunder restaurantbesøg. Alligevel har han derudover forsøgt at få dækket en lang række bilag hos Udenrigsministeriet.
Ja, ingen regning har nærmest været for lille til, at den skulle tørres af på de danske skatteborgere. Eksempelvis har Lykketoft afleveret bilag for alt fra et abonnement på New York Times over rensning af tæpper og møbler samt indkøb af en forlængerledning til en fastnettelefon.
Regeringer, som altså er blevet dækket af den danske stat ved siden af det særlige udgiftstillæg på 17.000 kroner, og de mange goder i form af luksuslejlighed og høj løn gør Lykketofts momsfinte endnu værre, mener SF'eren.
- Mogens Lykketoft trækker så rigeligt fra fællesskabet i løn og andre fordele, og han skal øve sig i at være tillidsmand frem for pamper, siger Karsten Hønge.
Som mangeårig socialdemokratisk topfigur har Mogens Lykketoft om nogen prædiket, at man skal sørge for at betale sin skat. Ikke desto mindre har Mogens Lykketoft udvist en imponerende nidkærhed, da han sørgede for, at vennerne slap for momsen i forbindelse med en privat middag.
Det er den politiske journalist og kommentator Henrik Qvortrup, som er kommet i besiddelse af den afslørende mail efter restaurant-besøget. Ekstra Bladet har en kopi af mailen og har desuden for uger siden søgt aktindsigt i Lykketofts repræsentationsudgifter for den periode, hvor middagen fandt sted. En aktindsigt-anmodning, som FN endnu ikke har færdigbehandlet.
Artiklen fortsætter under mailen:

Der skete en fejl under valideringen af din bruger.
Gå til Min profil eller prøv igen senere.