SF om Helles pakke: Reaktion på Paris-angreb - nu mangler dansk plan

Overordnet er SF og Enhedslisten tilfredse med Helles nye terrorplan, men der mangler noget. Samtidig er det en 'Paris-plan' og ikke en 'København-plan'

Pia Olsen Dyhr mener, at der er brug for en konkrete udspil efter angrebet mod København i weekenden (Foto: Jakob Jørgensen)
Pia Olsen Dyhr mener, at der er brug for en konkrete udspil efter angrebet mod København i weekenden (Foto: Jakob Jørgensen)

SF og Enhedslisten er overordnet positivt stemt over for Helle Thorning-Schmidts nye plan. Den såkaldte 'Et stærkt værn mod terror - 12 nye tiltage mod terror'.

Men ifølge SF mangler der stadig noget. Et klart udspil efter angrebene i København.

- Regeringen holder pressemøde senere i dag, hvor de lægger deres 12 tiltag frem. Det er dem, vi i dag har fået præsenteret dele af. Men vi må konstatere, at regeringens udspil er en reaktion på angrebet i Paris og ikke, det der er sket i weekenden.

- Det er vi også nødt til at finde et par løsninger på herunder udfordringer med træning og udstyr og at politiet ikke føler sig rustet. Det skal vi også have løst. Jeg synes ikke, at det er nok, men i får mere at vide til pressemødet.

Pape om Helles terrorplan: Ville ikke blive glad for den til jul

Også Enhedslistens politiske ordfører Johanne Schmidt-Nielsen mener, at det er en reaktion på Paris-angrebet.

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen
 

- Vi må huske på, at det her er en reaktion på angrebet i Paris. Helt konkret er der stadig en efterforskning i gang, og politiet og PET vil herefter komme med en redegørelse af, om der er noget, som vi kan gøre bedre.

- I Enhedslisten er vi fokuserede på er antiradikaliseringen. Hvordan undgår vi, at unge mennesker kommer ind i fængslerne og bliver radikaliserede, fordi det er dybt, dybt alvorligt, siger Johanne Schimdt-Nielsen.

Onsdag morgen blev alle partiledere indkaldt til møde i Statsministeriet, hvor de blev orienteret om regeringens hensigter.

Den samlede plan, med navnet 'Et stærkt værn mod terror - 12 nye tiltage mod terror', vil blive præsenteret af Helle Thorning-Schmidt, Morten Østergaard, Nicolai Wammen og Mette Frederiksen på et pressemøde klokken 12:30 i Statsministeriet, lyder det i en pressemeddelelse.

Freden forbi på Borgen: S-profil angriber Lars Løkke

Herunder kan du se Helle Thorning-Schmidts tale til mindehøjtideligheden for weekendens terrorangreb:

Statsministeren var tydeligt rørt, da hun mødte op ved kulturhuset Krudttønden lørdag aften kort tid efter det første terrorangreb:

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time