SF-profil forlader partiet

Utilfreds med linjen: Det tidligere fremtrædende folketingsmedlem og medlem af landsledelsen for SF, Trine Pertou Mach, har meldt sig ud af partiet

Trine Pertou Mach forlader SF på grund af den politiske linje under Pia Olsen Dyhr. Foto: Claus Bonnerup
Trine Pertou Mach forlader SF på grund af den politiske linje under Pia Olsen Dyhr. Foto: Claus Bonnerup

Det tidligere fremtrædende folketingsmedlem for SF Trine Pertou Mach har meldt sig ud af partiet.

Det oplyser hun i et sms-svar til Ekstra Bladet.

'Det er korrekt. Har ikke yderligere at tilføje,' skriver hun.

Trine Pertou Mach blev - trods den fremtrædende post som socialordfører - ikke valgt ved folketingsvalget i juni. Hun har tidligere været medlem af partiets landsledelse.

Hun tilhører partiets Venstrefløj og forlader angiveligt SF i protest mod partiets linje under den nye formand Pia Olsen Dyhr, som ifølge Trine Pertou Mach ligger alt for tæt på Socialdemokraterne på flere områder.

Dong-rebel
Trine Pertou Mach var et af de medlemmer af folketingsgruppen, som efter Dong-sagen fik hovedansvaret for, at partiet efter flere dages regulært kaos forlod Thorning-regeringen - og at daværende SF-formand Annette Vilhelmsen trak sig.

SF's landsmøde gav efterfølgende netop folketingsmedlemmerne Trine Pertou Mach, Lisbeth Bech Poulsen, Karina Lorentzen, Özlem Cekic og Karsten Hønge ansvaret for SF's kaotiske udtræden af regeringen.

Bortset fra Hønge - også kendt som vikaren fra helvede - var de alle klare og nære Vilhelmsen-støtter under formandsvalget mod Astrid Krag.

Se også: SF-rebeller undsiger formandens tale

De fem 'rebeller' gav dog Annette Vilhelmsen hele ansvaret for SF's regeringsexit.

Trine Pertou Mach blev efter Annette Vilhelmsens afgang nævnt som en ny formandskandidat, hvilket hun selv afviste.

Fløjkrig i SF
Politisk journalist fra Weekendavisen Hans Mortensen har skrevet bogen 'Magtens Pris' om SF. Han ser Trine Machs udmelding som et udtryk for, at der stadig er utilfredse fløje i SF.

- Efter formandsvalget mellem Vilhelmsen og Krag skulle Pia Olsen Dyhr være den samlende profil. Det er sket, at hun har samlet de mere moderate dele af partiet, siger Hans Mortensen til Ritzau.

- Men at Trine Mach forlader SF er et vidne om, at Pia Olsen Dyhr ikke har formået at samle den yderste venstrefløj og den yderste højrefløj, siger Hans Mortensen.

Trine Pertou Mach har ikke haft det store held med at blive valgt til Folketinget. Men hun afløste i sidste valgperiode Villy Søvndal, da han trak sig i december 2013.

Forinden har hun flere gange været midlertidig stedfortræder for Ida Auken - men trods hendes markante stemme i medierne blev hun altså ved det seneste Folketingsvalg vraget af vælgerne i Sjællands Storkreds.

Se også: Dyhr om Dong-ballade: Min udlægning er den rigtige

72 kommentarer
Vis kommentarer