SF: Støjberg vil lade flygtningebørn betale stramninger

SF forlader forhandlinger om stramninger for folk på tålt ophold. Partiet kan ikke acceptere finansieringen

Nye stramninger for folk på tålt ophold vil sende flere i fængsel. Flere i fængsel koster penge. Og de penge lægger et flertal i Folketinget angiveligt op til at finansiere gennem besparelser på unge uledsagede flygtninge.

Det vil SF ikke være med til, og derfor har partiet efter onsdagens forhandlingsmøde forladt forhandlingerne.

- Ideen om at stramme vilkårene for kriminelle udlændinge er god, men det er totalt skævt, at aftalen skal finansieres af flygtningebørn, siger SF's gruppeformand, Jacob Mark, i en pressemeddelelse.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) genoptager onsdag eftermiddag forhandlingerne med blå blok og Socialdemokraterne.

Regeringen lægger blandt andet op til at hæve strafferammen for at overtræde opholds- og meldepligtsreglerne.

Regeringen vil også indføre underretningspligt. Det betyder, at den enkelte udlænding skal give besked til myndighederne, hvis vedkommende vil "tage ophold uden for indkvarteringsstedet mellem klokken 23.00 og 6.00".

De stramninger har SF været mere end villige til at se på. Men finansieringen af dem kan partiet ikke skrive under på.

- Vi mener faktisk heller ikke, at kriminelle udviste er velkomne i Danmark. Så enkelt er det. Men vi skal til gengæld støtte op om indsatsen for de unge flygtninge, der har brug for hjælp. Ikke skære ned på dem, som man gør nu, siger Jacob Mark.

Udlændinge på tålt ophold og kriminelle udviste har hidtil skullet tage ophold på Center Sandholm ved Birkerød i Nordsjælland. Men de flyttes til Udrejsecenter Kærshovedgård i en skov ved Ikast.

7 kommentarer
Vis kommentarer