SF: Trist at blå blok vil udfordre flygtningekonvention

Vi skal forsvare konventioner, mener EL's ordfører Johanne Schmidt-Nielsen og SF's formand Pia Olsen Dyhr

Det er forstemmende, at borgerlige partier sætter spørgsmålstegn ved FN's flygtningekonvention og Den Europæiske Menneskerettighedskonvention, som Danmark har tilsluttet sig.

Det siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Venstre vil forbedre konventioner, der er gammeldags og udfordrer det, Venstre vil, når det handler om kriminelle udlændinge, flygtninge eller asyl, siger partiets retsordfører, Karsten Lauritzen, til Berlingske.

Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, vil sende bådflygtninge tilbage over Middelhavet efter Australiens eksempel.

- Den blå blok er kommet så langt ud, at de stiller spørgsmål ved menneskerettigheder og internationale konventioner. Danmark burde være et foregangsland ved udbredelse af menneskerettigheder frem for det modsatte, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

Den konservative britiske regering kritiserer, at konventioner hindrer dem i at udsende islamister, som opfordrer til jihad. Det er et forkert argument, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

- Flygtningekonventionen blev skabt af lande fra hele verden efter Anden Verdenskrig, fordi vi så, hvordan mennesker i fare blev afvist, når de søgte hjælp og blev sendt tilbage til Tyskland. Danmark har traditionelt været foregangsland, siger hun.

SFs formand, Pia Olsen Dyhr finder det "både trist og meget udansk", at de borgerlige partier "kæmper om at sparke nedad".

- Danmark skal hjælpe til, når verden hærges af krige og overgreb på civile. Og vi skal stå ved de konventioner, vi har tilsluttet os, siger Pia Olsen Dyhr i en skriftlig kommentar.

Hun skoser de borgerlige partier for at beskære ulandsbistanden, når de vil hjælpe flygtninge i nærområderne.

1 kommentar
Vis kommentarer