Annonce:
Annonce:

SF: Vi skal ikke straffe børn

Fem partier i Folketinget er blevet enige om, at man skal sætte ind for kriminelle børn i alderen mellem 10 og 17 år. Derfor skal der oprettes et ungdomskriminalitetsnævn til at behandle de unges sager

48-årige Trine Torp er socialordfører for SF. Hun er uddannet psykolog fra Københavns Universitet. Foto: PR-foto
48-årige Trine Torp er socialordfører for SF. Hun er uddannet psykolog fra Københavns Universitet. Foto: PR-foto
Annonce:
Følg Politik

Skal børn i en alder af ti år kunne modtage en straf, hvis de har begået noget kriminelt?

Svaret er ja, hvis man spørger Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Venstre.

Alle partier er blevet enige om, at der skal oprettes et såkaldt ungdomskriminalitetsnævn, der skal træffe afgørelser i sager, hvor børn og unge i alderen 10 til 17 år begår kriminalitet, som voldtægter og voldelige overfald.

Ny aftale: Går efter kriminelle unge ned til 10 år

Den nye politiske aftale møder kritik fra blandet andet SF's socialordfører Trine Torp. Hun er imod, at man straffer børn på ti år, da de stadigvæk skal betragtes som børn.

Annonce:

- Børn ned til ti år kan nu hentes i hjemmet og stilles for en dommer. Børn ned til ti år! Det er altså alt, alt for tidligt, at stemple et barn som kriminel, der måske knap nok har alderen til at tage bussen alene.

- Når børn på ti år kommer ind på en kriminel løbebane, så skal der tages hånd om det med det samme, men det er altså ikke ved at efterligne det retsvæsen, som de voksne skal igennem. Det er ved en indsats, der er skræddersyet til børn. Børn på ti år vil ofte være påvirket og manipuleret af ældre børn. De er måske hårde uden på, men vil være bange, usikre og skrøbelige og dybt afhængige af voksne, som forstår dem og deres vilkår, siger Trine Torp.

Skal for en dommer
Det nye ungdomskriminalitetsnævn vil have en dommer for bordenden, og vil for nogen ligne det retssystem, som voksne kriminelle møder

Dommeren vil have beføjelse til at sende børn og unge på sikrede institutioner. Hvilket bliver kritiseret af Dansk Socialrådgiverforening.

Annonce:

SF's socialordfører ønsker ikke, at man straffer børn der begår kriminalitet, men i stedet sætter ind med præventive indsatser. Hun vil hellere have, at der bliver sat ind på det sociale område med særlige indsatser.

- Vi forspilder en rigtig god mulighed for at lave en særlig social indsats for børnene og de unge, som netop har fokus på at få dem ud af den kriminelle løbebane. Det her er straf for straffens skyld, og det er altså skævt, siger Trine Torp.

Med den nye politiske aftale vil den kriminelle lavalder fortsat være 15 år.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: