SF vil ikke registrere alle spillere

Der skal gøres noget imod hvidvaskning af penge gennem Danske Spil, mener SF, der dog ikke vil have spillekort

SFs retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt glæder sig til at se skatteminister Benny Engelbrechts udspil i kampen mod hvidvask af sorte penge gennem spil hos Danske Spil.

SF'eren forventer at udspillet indeholder en sænkning af beløbsgrænsen for, hvornår man må spille anonymt hos Danske Spil.

Til gengæld ønsker partiet ikke at registrere alle spillere, lyder det fra SF.

- Nu ved vi ikke, hvordan skatteministerens forslag kommer til at se ud, men jeg går ud fra, at det ikke giver mening at registrere folk, der spiller for meget lave beløb, siger hun.

Grænsen for meget man kan spille anonymt i kiosker ligger i dag på 10.000 kroner. På nettet kan man ikke spille anonymt.

Skatteminister Benny Engelbrecht er på ferie, men skatteministeriet skriver i en mail til Politiken, at de i begyndelsen af det nye år vil kigge på mulighederne for at indføre et obligatorisk spilkort, der skal fungere som id-kort for spillerne.

(Arkivfoto: Martin Mehmann) Dansk politik Venstre: Id-kort til alle spillere er bøvlet og bureaukratisk

Den undersøgelse skal føre noget med sig, kræver Karina Lorentzen Dehnhardt.

- Hvis det her system bliver udnyttet i stor stil, bliver vi jo nød til at gøre et eller andet.

En af mulighederne er at sænke beløbsgrænsen for, hvor mange penge man må spille anonymt. En anden mulighed er, at man for at spille i en kiosk skal bruge et spillekort.

- Jeg kan forstå, de har velfungerende ordninger i andre lande, så der er også nogle erfaringer at hente, siger Karina Lorentzen Dehnhardt med henvisning til, at der i Norge med gode erfaringer er indført spillekort.

Hun mener problemet er et symptom på, at man fra lovgivernes side skal være klar på en hel ny generation af udfordringer.

- Vi må bare se i øjnene, at i takt med, at vi lukker huller i lovgivningen, så bliver de kriminelle miljøer mere kreative, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer