Annonce:
Annonce:

SF'er taget i plagiat: Nægter at have pyntet på sandheden

Ifølge Jacob Mark blev der i en afgørelse om hans eksamenssnyd lagt vægt på noget helt andet end det, der rent faktisk står i afgørelsen. Han afviser dog blankt at have givet et fejlagtigt indtryk af sagen

Ifølge SF's mest populære politiker blev han frikendt for 'forsætligt snyd' til en eksamen, men afgørelsen fra universitetet fortæller en anden historie. Han afviser kritikken

Hør Jakob Marks forklaring her.
Annonce:
Følg Politik

I årevis gemte SF's undervisningsordfører Jacob Mark på en hemmelighed, som han først løftede sløret for i sin bog 'Fartblind': At han i sin tid som universitetsstuderende var blevet taget i at snyde til en eksamen, hvor han havde kopieret store dele af sin tidligere opgave uden at angive det tydeligt.

Jacob Mark endte med at få en skriftlig advarsel og blive bortvist fra den pågældende eksamen, men i sin 'hudløst ærlige' bog har han pyntet på sandheden om afgørelsen fra universitet, kunne avisen Jyllands-Posten fortælle.

Blandt andet anfører Jacob Mark selv, at der i afgørelsen 'blev lagt vægt på, at hans studieleder ikke mener, at der er tale om forsætligt snyd'.

Annonce:

Det var dog snarere noget, Jacob Mark selv ønskede at lægge vægt på, for det er ikke det, der står i afgørelsen. Her står der derimod, at 'universitetet har lagt vægt på, at afskriften er sket forsætlig'.

Til SF's landsmøde i Kolding afviser Jacob Mark, at han har forsøgt at pynte på sandheden. Han forklarer, at han i bogen ikke lægger skjul på, at han har skrevet af fra sin egen opgave, og at det skete helt bevidst, fordi han troede, det var i orden.

Derfor mener han ikke, at der er grund til at skrive, at universitetet i sin afgørelse har lagt vægt på, at han har gjort det bevidst.

- Men det var vigtigt for mig at sige, at min studieleder vurderede, at der ikke var tale om, at jeg prøvede at snyde bevidst.

- Men hvorfor skrev du ikke, at universitetet kom frem til, at det var forsætligt?

- Jo, der står, at universitetet lægger vægt på, at der er skrevet af i et højt omgang ...

- Men ikke forsætligt? Det er det, du har taget ud af det?

Annonce:

- Det havde jeg ikke tænkt ... Jeg fik faktisk sagt til Jyllands-Posten lidt hårdt, at hvis man ikke kunne regne dét ud, så har man ikke mange hjerneceller.

- Det var måske lidt hårdt at sige, men det er fordi jeg skriver et helt kapitel om, at jeg gør det forsætligt. Alle kan se, at det er det, sagen handler om. Det var det, man ikke måtte, og det fik jeg en straf for, fortæller Jacob Mark.

- Det var vigtigt for mig at få med, for det var ikke min intention at snyde.

- Men det var ikke vigtigt for dig at få med, at universitetet mente, at det var forsætligt?

- Der står i bogen, at universitetet lægger vægt på, at der er sket afskrift i et højt omfang. Det står også i bogen ...

- Men forsætligt?

- Jamen dels indrømmer jeg jo i bogen, at jeg gjorde det, fordi jeg troede, man måtte. Det var helt forsætligt. Det lægger jeg ikke skjul på. Og så skriver RUC også, at det er sket i et højt omfang.

Jacob Mark fortæller, at han nu fortryder, at han ikke bare lagde hele afgørelsen ind i bogen. Det er 'dyre lærepenge', lyder det.

- Det fortryder jeg. I dag ville jeg ønske, at jeg bare havde lagt hele afgørelsen ind, for det havde bare været lettere. Jeg har ikke prøvet at putte med det. Jeg tror, det er de færreste politikere, der lægger sådan noget frem.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: