Annonce:
Annonce:

SF'er tordnede mod høje gebyrer: Nu arbejder hun for Nykredit

Emilie Turunen var engang partisoldat for SF, der skød efter grådige banker. Men hun arbejder nu for sin gamle fjende

Få gode råd til gebyr-problemet her
Annonce:
Følg Politik

 

Både sure bankkunder til politikere på Christiansborg har på det seneste været ude med riven efter gebyrgribbene. Realkreditinstitutterne hæver nemlig bidragssatserne, og nu gider utilfredse låntagere ikke at finde sig i prisstigningerne mere.

En af dem, der engang sigtede mod grådige banker, er tidligere SFU'er, SF'er, og EU-parlamentariker Emilie Turunen. Hun kæmpede i sin tid som politiker en stenhård kamp for bankkunderne i forsøget på at eliminere de pengesultne bankers kontogebyrer.

Ekspert om Nykredit-shitstorm: De er SUPER sårbare lige nu

Stop bankerne
Da Emilie Turunen var parlamentsmedlem for Socialdemokratiet, var hun da også glad for forslaget om, at alle EU-borgere have adgang til en basal bankkonto gratis eller til en rimelig pris.

Annonce:

- Derfor er det helt afgørende, at vi får sat en stopper for, at bankerne sætter priser og gebyrer i vejret og dermed skubber de mindst attraktive bankkunder rundt imellem sig, lyder en af hendes tidligere udtalelser.

- Jeg er meget tilfreds med dagens afstemning. Det betyder, at bankerne ikke bare kan hæve gebyrerne urimeligt og derved skubbe de fattigste kunder rundt mellem sig, sagde hun en anden gang.

Finansmediet Finanswatch.dk har endda lavet en liste med skarpe udtalelser fra den tidligere røde politiker. Nogle af dem lyder således:

Emilie Turunens gamle, røde udtalelser

  • Om banker (herunder Nykredit):

- Det paradoksale ved sådanne megabanker er, at de ikke nødvendigvis bliver mere sikre af at være too big to fail. Tværtimod. … Går det godt, så skummer den selv fløden, og der bliver udbetalt store personlige bonusser til cheferne. Skulle det omvendt gå galt, så kommer skatteyderne i sidste ende til undsætning, når bankerotforsikringen rulles ud. (Politiken 29/01/14)

  • Om finanssektoren generelt:

- Europa lider under finanskrisen. Unge med drømme og talenter kan ikke finde arbejde. Hul i statskassen betyder nedskæringer, fyringer og dårlige velfærd. Alt sammen på grund af en grådig finanssektor. (emilieturunen.dk december 2012 – siden er nu nedlagt)

  • Om finanslobbyen:

- Vi bør ikke lade os forblænde af dommedagsprofetier fra finansielle virksomheder. ... Der er kort sagt for lidt lobbyisme – fra den anden side. Vi mangler de gode argumenter, erfaringer og løsningsforslag fra almindelige borgere, kunder, private opsparer og småinvestorer. Ellers risikerer vi at blive lullet i søvn og først vågne midt i den næste finanskrise. (Politiken 17/12/13)

Flået af gebyr-gribbe: De napper fornøjelserne op af tegnebogen

Fortid
Men, men, men den tid er langt forbi.

Emilie Turunen er nu strøget direkte ind i kernen hos det nu omdiskuterede pengeinstitut, Nykredit, hvor hun sidder som chef for public affairs. Med andre ord skal hun tale Nykredits sag over for magthavere.

Annonce:

- Jeg har prøvet kræfter med politik, men jeg kommer ikke til Nykredit som politiker, men som en professionel, som har brugt rigtigt meget tid de senere år på den finansielle sektor, sagde Emilie Turunen til Finanswatch ved skiftet fra politik til pengekvinde.

Nykredit er netop i vælten, efter sure låntagere har organiseret sig i foreninger, der protesterer mod forhøjede bidragssatser på deres realkreditlån.

Nykredit-boss slår fast: Trækker ikke bidragsstigninger tilbage

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: