SF's Auken om 'socialdemokratisk tyv': Direkte flabet og helt ustyrligt

Jan Johansen (S) har snuppet Margrete Aukens kampagnebillede mod social dumping, og nu er han til grin, mener hun

(Foto: Facebook)
(Foto: Facebook)

SF's Margrete Auken er rasende over, at et socialdemokratisk folketingsmedlem har tyvstjålet hendes kampagnebillede i kampen mod social dumping.

På socialdemokraten Jan Johansens Facebook-side, har man siden i går kunnet se billedet, hvor han har et fly over hovedet, mens et slagkraftigt slogan siger 'Nej til social dumping - også i 10 km højde'.

Problemet for Jan Johansen er bare, at det ikke er ham selv, der har fundet på det. Og det er ikke engang ham eller hans parti, der er på billedet. Ikke det originale i hvert fald. For originalen er et SF's EU-politiker Margrete Auken har fået lavet af partiets reklamebureau.

- Man er på hælene, hvis man gør sådan noget. Det er ikke noget sundt tegn, siger hun til Ekstra Bladet.

Jan Johansen: 'Jeg er ingen tyv. Det er ikke mig'.

- Jeg tænkte hvad? For jeg kan ikke huske, at jeg har set sådan noget før. Hvis det er sket tidligere, så har det været fordi politiske modstandere har villet gøre grin med hinanden. Og jeg følte mig da også til grin.

- Men er du ikke glad for, at han er enig med dig?

- Jeg er selvfølgelig glad for, at han siger sådan. Det havde jeg også regnet med, men jeg havde ikke regnet med, at de huggede vores design. De må godt lige spørge først, også selv om det er dejligt, at der er nogen, der synes, at det er godt lavet.

Danske stewardesser kan snart være et særsyn

- Her er det bare direkte flabet tyveri. Det er helt ustyrligt. Det er et design, SF har ført valgkamp under. Det er fast design, og så har han bare puttet sit eget hoved ind og skiftet 'SF' ud med et 'A'. Alt er jo kopieret. På nær navn og partilogo.

- Er det noget, du vil følge op på - kommer du efter ham?

- Jeg ved ikke , hvad vores bureau siger til det. Men der burde bankes noget betaling ud af det, for det er jo ikke gratis. Jeg overlader det til mit kontor, om der skal ske yderligere. Det er SF’s penge og ikke mine sparepenge, der er hugget. Men jeg synes, der skal gøres noget.

- Han kunne have sagt, at det var en god kampagne fra SF, og at han gerne ville gøre noget tilsvarende. Så havde han i hvert fald beskyttet sig mod at blive helt til grin.

Jan Johansen fortæller da også Ekstra Bladet, at han ikke var klar over, at billedet var hugget.

Ekspert om Ryanairs indtog i København: Hård priskrig på vej

- Jeg skal få pillet det af. Det er jeg sgu ked af - det er en stor undskyldning herfra. Det er ikke bevidst. Jeg syntes, at det så pisseflot ud, men det var ikke meningen at hugge noget nogen steder, siger han.

Læs hele konfrontationen med Jan Johansen her.

Budskabet i annoncen handler i øvrigt om, at personalet hos Ryan Air, kritiseres til at være markant under danske standarder med eksempelvis meget lave lønninger.

Ryan Air får EU-nej til at købe irsk rival

Seneste nyt

Hvorfor må Michael Dyrby blive?

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.