SF's integrationsplan skudt ned

Både regeringen og Venstre afviser SF's plan om at lade flygtninge og indvandrere overtage østeuropæeres job

Formand for SF Pia Olsen Dyhr. (Foto: Jens Dresling)
Formand for SF Pia Olsen Dyhr. (Foto: Jens Dresling)

Folketingets to store partier, Socialdemokraterne og Venstre, ser ikke SF's forslag om at lade flygtninge og indvandrere overtage nogle af de job, som tilrejsende østeuropæere i dag udfører i Danmark, som gangbar mønt.

Forslaget er en del af SF's integrationsudspil, som blandt andet sigter mod at lave såkaldte partnerskabsaftaler med virksomhederne i håb om, at det kan få flere indvandrere ind på arbejdsmarkedet.

Men selvom Venstre støtter målet, så er midlet ikke godt nok, siger Venstres arbejdsmarkedsordfører, Hans Andersen.

- Vi deler selvfølgelig ambitionen om at få flere indvandrere i arbejde. Men det vil ikke lykkedes med SF's forslag, siger han.

Dansk politik SF vil have flygtninge til at tage østeuropæeres job

- SF vil ikke anerkende, at det økonomiske incitament til at tage et job er for lille for rigtig mange, og det, som SF forslår har kommunerne jo forsøgt gennem en lang årrække, så der er ingen grund til at tro, at det kommer til at virke nu, siger Hans Andersen.

Heller ikke Socialdemokraterne ser forslaget som noget Colombus-æg.

- Det er nok de færreste flygtninge, der kan glide ind i ordinære job. Der kan være sprogbarrierer eller andre udfordringer, siger partiets politiske ordfører Ole Hækkerup fredag til Jyllands-Posten.

Han påpeger - som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) også gjorde det i sin nytårstale - at nyttejobs vil være mere effektivt for at få sluset flygtningene ind på arbejdsmarkedet.

0 kommentarer
Vis kommentarer