Annonce:
Annonce:

Sharia-trusler på Nørrebro: Kræver sheriffen på banen

Sharialov og hærværk skal væk fra Nørrebro. Flere politikere på Christiansborg kræver handling

Her er Pape på besøg på værtshus på Nørrebro, der har oplevet tingene
Annonce:
Følg Politik

Trusler, hærværk og afpresning er hverdagskost for en gruppe værtshusejere på Nørrebro i København. De plages af en gruppe unge drenge, der hævder, at sharialoven hersker på Nørrebro.

- For nylig kom nogle unge mænd ind på baren og råbte, at alle gæster skulle for­lade ste­det. De råbte så, at ste­det til­hø­rer dem, og at Nør­re­bro hører under sha­ria, så der ikke måtte drik­kes alko­hol, fortæller Heidi Dyr­ne­sli ejer af Café Heim­dal til Radio24syv.

Den udmelding får nu flere politikere på Christiansborg til at kræve, at politiet skrider ind.

Annonce:

Helt uacceptabelt
- Det er vanvittigt og helt uacceptabelt. Man kan stå i en situation, hvor man bliver groft chikaneret, ens forretning forsøgt ødelagt og hvor politiet ikke reagerer. Derfor skal ministeren i samråd om den her sag og svare på, hvad det her er for noget, siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod til Ekstra Bladet.

- Vi har tidligere hørt om lignende tilfælde med butikstyverier og andet, hvor vi fik at vide, at det var enkeltstående tilfælde. Men der tegner sig nu et generelt billede, og det skal vi have svar på, siger Peter Kofod med henvisning til sagen om Netto på Frederikssundsvej, der i starten af året blev udsat for chikane og tyveri af en drengebande.

Netto raseret af drengebander: 17-årig anholdt

- Det ser ud til, at borgerne gentagne gange står med problemer, uden at politiet slår ned på gerningsmændene, og derfor kan bøllerne fortsætte deres forretning og gøre livet surt for alle, fortæller Peter Kofod.

Han vil nu have, at politiet skrider til handling og stopper de drenge der forsøger, at indfører Sharia.

Annonce:

- Det går ikke, at de forsøger at håndhæve en eller anden form for sharia. Vi skal have politiet ud i hele landet, og vi skal have politiet til at slå ned på de her grupper. Vi skal have mindre snak og mere handling, siger han.

Værtshuse udsat for hærværk og afpresning: De råber, at 'Nørrebro hører under sharia'

Vi vil slå hårdt ned
De konservatives formand Søren Pape Poulsen, kræver også at både den ansvarlige minister og politiet skrider ind:

- Danmark skal og vil aldrig underlægge sig Sharia. Aldrig!

- Man skal være godt skør, hvis man tror, at danskerne har lyst til at adlyde Koranen blindt i stedet for at leve det frie liv med diskussion, videnskab og oplysninger, fællesskab og demokrati, skriver Søren Pape Poulsen onsdag morgen på sin Facebook.

- Vi har allerede valgt vores vej. Vi er ikke interesserede i at ændre den. Uanset hvad skyggedanmark producerer af overgreb og tilråb. Og vi vil slå hårdt ned på den slags adfærd. For den type mennesker skal ikke bestemme noget her, fortsætter han.

Annonce:

Unge hærger værtshus med brosten og kanonslag
Værts­hu­se­jer Bir­gitte Fis­cher, der ejer værts­huset, Mucki Bar, sam­men med sin mand Moham­med Ahmed, for­tæl­ler, at ban­de­med­lem­mer fra områ­det vil have mindst 60.000 i 'beskyt­tel­ses­penge'.

Birgitte Fischer og Mohammed Ahmed forklarer, at politiet ikke tager truslerne alvorligt.

- Poli­tiet bør stå frem og sige, hvis poli­tiet ikke kan magte opga­ven. Det ville vi kunne for­stå, for så ved vi, at de er ærlige. Men betjen­tene bli­ver ved med at sige, at vi skal ringe, hver gang, der sker noget. Vi skal ringe og anmelde det, men de gør jo ingen­ting ved det. For nylig rin­gede vi til poli­tiet efter epi­so­den med en cykel, der blev kastet mod ruden. Da poli­tiet ende­lig kom, kørte de ned ad gaden, gik rundt om poli­ti­bi­len og kørte så igen, siger Moham­med Ahmed til Radio24syv.

Samtidig kan drengebanden få lov til at fortsætte deres hærgen.

Annonce:

- Den ene dag kom­mer de ind bare for at for­tælle os, at de hol­der øje med os, og andre dage bli­ver der kastet cyk­ler mod vores vin­duer. Nogle gange optræ­der de maske­rede, og alle er utrygge. Vi bli­ver bange, og sær­ligt vores gæster synes, det er ube­ha­ge­ligt. For nylig blev der kastet en bro­sten gen­nem vin­duet, mens der sad gæster ved bor­det lige under vin­duet. Bro­ste­nen kunne have ramt dem, og alt glas­set spl­in­trede jo indad mod gæsterne, fortæller Birgitte Fisher til Radio24syv.

Konflikten på Nørrebro og politiets manglende indsats har nu fået Søren Pape Poulsen til at bede den ansvarlige minister om en redegørelse.

- Det her er netop en af årsagerne til, at jeg har bedt ministeren redegøre for sager om beskyttelsespenge og lignende. Vi har behov for handling. Skyggedanmark spreder sig, og det skal stoppes! skriver han på Facebook.

Det skal vi have ret­tet op på
Hos lokal­po­li­tiet på Nør­re­bro for­står poli­ti­kom­mis­sær Peter Veje godt fru­stra­tio­nen hos værts­hu­se­jerne.

- Det skal vi have ret­tet op på, og jeg skal tage kon­takt til vores kol­le­ger i andre dele af poli­tiet. Men vi har rig­tig mange ting at tage os af på Nør­re­bro, og vi har kun de resur­ser, vi har, siger Peter Veje til Radio24syv.

Annonce:

Ekstra Bladet har forsøgt at få en uddybende kommentar fra Søren Pape Poulsen, men det har endnu ikke været muligt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Anders Fogh havde næsegrus beundring for kommunist-Kina
rockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersagrockersag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt500.000 ramt
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: