Sherif-Pinds første handling: Omfavnede tiltalt Don Ø

Ny justitsminister vandrer direkte ud af Amalienborg og giver kursmanipulations-tiltalte Flemming Østergaard en herrekrammer

Søren Pind omfavner Don Ø på Amalienborg Slotsplads. Justitsministerens allerførste handling. (Screendump: DR)
Søren Pind omfavner Don Ø på Amalienborg Slotsplads. Justitsministerens allerførste handling. (Screendump: DR)

Blækket var knapt tørt på de officielle dokumenter hos Dronningen, der gør Søren Pind til ny Venstre-justitsminister, før 'den nye sheriff i byen' traskede direkte ud på Amalienborg Slotsplads og gav en rigtig herrekrammer til Flemming 'Don Ø' Østergaard, som er tiltalt for kursmanipulation af særlig grov karakter.

Det viser tv-billeder fra DR's transmission af statsminister Lars Løkke Rasmussens præsentation af den nye V-regering. Da den korte foto- og spørgsmåls-seance var slut, bad flere af ministrene deres chef om lov til at hilse på de fremmødte familiemedlemmer, venner og interesserede danskere.

Søren Pind og Flemming Østergaard i går på Amalienborg Slotsplads. (Screendump: DR)
Søren Pind og Flemming Østergaard i går på Amalienborg Slotsplads. (Screendump: DR)

Mens bl.a. Karsten Lauritzen, Ellen Trane og Inger Støjberg hilste på venner og familie, fik justitsminister Søren Pind øje på Don Ø ud af øjenkrogen og styrede direkte mod sin ven for at omfavne ham. Ovenpå et ordentligt kram hilste de to - der har kendt hinanden indgående siden Pinds borgmesterdage i København - hjerteligt og vekslede et par ord.

Regeringen domineres af statsministerens egne støtter, skriver Hans Engell. Foto: Sanne Vils Axelsen/Polfoto Politik Engell: Løkke valgte de trofaste

Dansk politik Punkt for punkt: Her er Løkkes planer for Danmark

Risikerer fængsel

Knuseren til den tidligere Parken-bestyrelsesformand fra landets nye nye justitsminister er ganske opsigtsvækkende, da Østergaard står tiltalt for kursmanipulation af særlig grov karakter.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) afslørede sågar i sidste måned, at Flemming Østergaard kræves idømt en straf på ubetinget fængsel i mindst to år.

Det samme gælder en anden af sagens hovedpersoner, Jørgen Glistrup, der var direktør i Parken Sport & Entertainment A/S på det tidspunkt, hvor Flemming Østergaard var bestyrelsesformand.

Barmhjertighed

Og selvom Søren Pind som justitsminister naturligvis intet får at sige i konkrete retssager, har Løkkes nye mand i Justitsministeriet allerede gjort sin stil klar, da han på sin Facebook-profil skrev, at der var kommet 'en ny sheriff til byen'. Spørgsmålet er så, om Østergaard kommer til at møde hårde slag eller barmhjertighed i retsvæsnet:

'Der er en ny sherif på vej til byen. Der vil blive slået hårdt men retfærdigt ned. Barmhjertighed vil også indgå. I nødvendigt omfang.'

Her fik Søren Pind en sherifstjerne af Mette Frederiksen, da hun overdrog Justitsministeriet til ham mandag (foto: Niels Østergaard)

167 kommentarer
Vis kommentarer