Sheriffen skyder med løst krudt: Betjente fjernes fra nattelivet

NØDRÅB FRA POLITIET: Søren Pind (V) tordner mod knive i nattelivet, men betjente fjernes fra værtshuse, så kriminelle har frit spil

Følg Politik

LÆS HELE HISTORIEN OG BREVET FRA TILLIDSMANDEN I EKSTRA

Der kommer flere knive i det københavnske natteliv, og det bliver farligere for festglade unge at gå i byen, selv om justitsminister Søren Pind (V) har varslet et opgør mod netop knive i nattelivet.

Sådan lyder den opsigtsvækkende melding fra politiets egne rækker, fordi patruljer til at håndhæve den nye knivlov ' bliver skåret ind til en nærmest ikkeeksisterende størrelse', oplyser tillidsmanden for omkring 800 betjente i Københavns Politi, Torben Ryttergaard Nielsen.

Betjente i nødråb: Læs hele det interne brev

'Den nye knivlov vil kun være ord på et stykke papir, uden at den effektivt vil blive håndhævet', skriver tillidsmanden i et brev til politidirektøren i Københavns Politi, Thorkild Fogde, sendt 29. februar.

Regeringen og blå blok lemper omstridt knivlov

Ekstra Bladet er i besiddelse af det fem sider lange brev, der har karakter af et nødråb fra nedslidte betjente på grund af terrorbevogtning, grænsekontrol og generel mangel på folk. Betjentene oplever frit spil for kriminelle og borgere i nød, der ikke får hjælp.

'Vi er ikke i tvivl om, at der vil ske det, at der vil komme en stigning af volden i nattelivet, samt at grovheden vil stige, når uroelementerne finder ud af, at der nu er frit slag', skriver Torben Ryttergaard Nielsen.

Søren Pind udtaler i en skriftlig besked til Ekstra Bladet, at det er 'klart, at når man trækker 1200 årsværk ud af dansk politi til grænsekontrol og bevogtning, er politiets øvrige arbejdsopgaver påvirket. Hvordan kan det være anderledes?'

Justitsministeren understreger, at der ikke kan trylles nye politifolk frem:

'De skal uddannes, eller opgaver skal overgives til andre først. Det arbejde er i fuld gang. Men det vil tage tid.'

Er du betjent - og har du oplevet dårlig service overfor borgerne for nyligt eller kriminelle der gik fri - så tip os på ebpoliti@eb.dk eller sms til 1224 (alm. sms-takst). Vi hører også gerne fra borgere i nød, som ikke fik hjælp af politiet.

LÆS HELE HISTORIEN OG BREVET FRA TILLIDSMANDEN I EKSTRA

Betjente i nødråb: Læs hele det interne brev

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+