Sidste nyt fra Statsministeriet: Nu går turen til Bilka

Ekstra Bladet følger Helle Thornings supermarkeds-show live. Følg med her fra klokken 12.55

Formelt set handler det om, at Bilka i Ishøj er gode til at integrere indvandrere på  arbejdsmarkedet.

Men de færreste er i tvivl om, at det er valgkampagnen, Helle Thorning skyder i gang, når hun klokken 13-13.45 besøger Bilka i Ishøj.

Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell. Foto: Ole Steen. Dansk politik Thornings Bilka-show: Hun har problemer med autenticiteten

- Hendes analyse er, at det kun er med hende i spidsen, at Socialdemokraterne kan genvinde regeringsposten. Hun er sin egen eneste chance. Derfor skal 2015 være Helle-året, siger Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell.

Statsministeren på besøg i mødregruppen. Besøget fortalte hun om i sin nytårstale. (Foto: Facebook) Dansk politik Nytårstale: Nu med Holger, Laura og Else

Allerede i sin nytårstale skød Helle Thorning valgåret i gang ved at fortælle om sine besøg hos både baby-Holger i mødregruppe og 93-årige Else til stolegymnastik i Sorø.

(Foto: POLFOTO) Dansk politik Socialdemokraterne under anklage: Kopierer Gnags og DF

Dernæst skød Socialdemokraterne en stor kampagne i gang med sloganet 'Det Danmark du kender'. Kampagnen kom dog skævt fra start, da både Dansk Folkeparti og Gnags brokkede sig over, at Thornings folk havde stjålet fra sang og partiprogram.

Følg med over artiklen og se, om Helle Thorning slipper bedre fra sit besøg i Bilka i Ishøj.

Skulle lave hotdogs
Helle Thorning har under besøget i Bilka i Ishøj hilst på flere medarbejdere med anden etnisk baggrund end dansk, og besøget har også budt på en tur ind bag disken i Bilkas Quickfood, hvor hun selv har arbejdet som ung.

Statsministeren blev undervejs foreslået, at hun skulle lave en fransk hotdog selv - på trods af at de, ifølge Helle Thorning, ikke fandtes, da hun arbejdede i Bilka. Men på trods af, at Ekstra Bladets reporter tilbød, at han gerne ville købe en hotdog, kastede statsministeren sig ikke for alvor tilbage bag grillen.

Selv om turen i Bilka skulle være Helle Thornings møde med de almindelige mennesker, har besøget i høj grad båret præg af den store flok af journalister og fotografer, der har fulgt statsministeren hele vejen rundt med de forskellige medarbejdere. Således var det ved en enkelt lejlighed også ved at føre til, at flere medlemmer af pressen væltede efter mødet med et podium i midten af et af de store gangarealer i varehuset.

Kort efter Helle Thorning og følget kom ind i butikken, kom statsministeren kortvarigt forbi et barn. Ofte ses det, at en statsminister eller statsministerkandidat kysser børn i forbindelse med offentlige begivenheder, men ved Helle Thornings møde med barnet blev det dog ikke til noget klassisk møde med den lette vej til vælgernes hjerter.

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer