Sidste nyt: Ligestilling forbudt for mænd

Den socialdemokratiske debatklub Frit Forum holder i næste uge en debat om ligestilling og 100-året for kvinders valgret. Men da Liberal Alliance sendte en mand, blev det for meget. Han må ikke sidde i panelet.

Denne politiker må ikke sidde i panelet, når der skal diskuteres ligestilling i Frit Forum. Han er nemlig en mand. Foto: Privat.
Denne politiker må ikke sidde i panelet, når der skal diskuteres ligestilling i Frit Forum. Han er nemlig en mand. Foto: Privat.

Mænd har ingen adgang, når det socialdemokratiske Frit Forum i næste uge inviterer til debat om ligestilling og 100-året for kvinders valgret.

Folketingskandidaten for Liberal Allliance på Fyn Anders Kirkeby er blevet nægtet adgang til arrangementet tirsdag den 9. juni.

'Panedebatten er arrangeret i forbindelse med 100 året for kvindernes stemmeret. Det er derfor kun kvinder, der sidder i panelet desværre', står der i mailen til den mandlige folketingskandidat'.

Dansk politik Ligestillingskvinde: Det er mandens skyld

Han har efterfølgende kontaktet Ekstra Bladet, fordi han mener, at det er besynderligt.

Vigtigt med ligestilling i statsforvaltningen

- Det er ærgerligt, at jeg som mand ikke har mulighed for at deltage i en ligestillingsdebat og fejringen af 100-året for kvinders valgret. Ligestiling er ikke kun forbeholdt kvinder, siger Anders Kirkeby til Ekstra Bladet.

- Jeg ville gerne have bidraget med en del af Liberal Alliances politik omkring ligestilling. Det handler eksempelvis ikke bare om kønskvoter, som flere af de andre partier sikkert vil bringe frem i debatten. Jeg mener eksempelvis også, at det er vigtigt at sætte fokus på, at fædre i statsforvaltningen skal have lige rettigheder med kvinder, siger han.

Anders Kirkeby er på intet tidspunkt blevet inviteret af Frit Forum. Det var i stedet partiets spidskandidat Merete Riisager. Hun måtte dog melde afbud på grund af et andet arrangement, og partiet ville derfor sende Anders Kirkeby.

Ok med mænd, bare ikke i panelet

Men mænd skal altså ikke have adgang til panelet, når når Frit Forum i næste uge debatterer ligestilling og kvinders valgret. Det bekræfter formand for Frit Forum over for Ekstra Bladet.

- De må gerne være med, de må bare ikke være med i panelet. Det er for at sætte debat på, at vi er nået så langt, siger Amalie Aggerholm.

- Er kvinder da bedre til at tale om 100-året?

- Nej, det er slet ikke det. Det er bare fordi, vi havde talt om at lave nogle debatter op til folketingsvalget, og så tænkte vi at der var en god sammenhæng med 5. juni, der er 100-året for kvinder stemmeret.

- Det er for at sætte fokus på 100-året for kvinder. Det er overhovedet ikke for at være kønsdiskriminerende, siger hun til Ekstra Bladet.

Arrangementet foregår på Syddansk Universitet i Odense klokken 16.

42 kommentarer
Vis kommentarer