Signe skjuler sin adresse: Fik nok efter luder-annoncer

Allerede inden Signe Bekker Dhiman (S) skød sin politiske karriere i gang, oplevede hun sexchikane

For Signe Bekker Dhiman (S) og hendes familie har det været nødvendigt at bo med hemmelig adresse. Foto: Clas Bonnerup
For Signe Bekker Dhiman (S) og hendes familie har det været nødvendigt at bo med hemmelig adresse. Foto: Clas Bonnerup

Har du oplevet noget lignende i forbindelse med dit arbejde? Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

Sexchikane, prostitutions-annoncer, hemmelig adresse.

Tre ting, 34-årige Signe Bekker Dhiman aldrig havde forestillet sig, en dag skulle blive en del af hendes liv.

Men sådan er blevet. Og sådan har det været, siden hun for seks år blev en del af byrådet i Aabenraa i Sønderjylland.

- Hemmelig adresse har vist sig at være en nødvendig beskyttelse, så længe jeg er i politik. Det forstår min søn på 10 år også, selvom det jo ikke ligefrem er forældrene i hans klasse, der udgør en risiko, fortæller hun til Ekstra Bladet.

Fødselsdag på politistationen
Da Signe Bekker Dhiman for fire år siden skiftede parti fra SF til Socialdemokraterne, begyndte hun at modtage grænseoverskridende mails og opkald fra en mand, hun ikke kendte.

Han opgav ikke sin identitet, men talte til hende, som om hun var til salg.

- Det viste sig, at der var blevet oprettet prostitutions-annoncer i mit navn og med mit telefonnummer på Den Blå Avis. Jeg var helt i chok og endte med at bruge min fødselsdag på politistationen, husker Signe Bekker Dhiman.

Intime billeder
Nogenlunde samtidig tikkede intime billeder ind i hendes mail-boks. Men på alle billederne var ansigtet skåret fra, og Signe Bekker Dhiman vidste derfor ikke, hvem afsenderen var. 

- Det var meget voldsomt, og jeg blev ved med at overveje, hvem det mon kunne være. Var det en lokal? En jeg kendte? Når jeg gik ude på gaden, tænkte jeg over, om han mon nu gik bag mig, fortæller hun.

Politiet fandt frem til manden, og chikanen blev stoppet. Men hvem han var, aner den unge politiker stadig ikke.

Artiklen fortsætter under billedet...

Signe Bekker Dhiman har flere gange været udsat for sexchikane, men aldrig fra hendes egne kolleger. Foto: Claus Bonnerup
Signe Bekker Dhiman har flere gange været udsat for sexchikane, men aldrig fra hendes egne kolleger. Foto: Claus Bonnerup
 

Allerede inden Signe Bekker Dhiman skød sin politiske karriere i gang, oplevede hun at blive behandlet anderledes end sine mandlige kolleger alene på grund af sit udseende.

- Jeg har flere gange oplevet mænd sige: 'Du skal nok blive valgt ind. Du ser godt ud'. Første gang blev jeg helt mundlam, for det ville man jo aldrig sige til en mand. Men nu bliver jeg bare stædig og knokler i stedet endnu hårdere og møder endnu mere velforberedt op til møder. Det skal ikke have noget på sig.

Borgmesteren tog affære
Tidligere i år stod Signe Bekker Dhimans partifælle, 22-årige Sonja Marie Jensen, frem og kritiserede sine byrådskolleger for sexchikane.

Sonja Marie Jensen, der sidder i byrådet i Nyborg, fortalte, hvordan hun både er blevet klasket i røven og flere gange har fået at vide, at hun 'knalder sig til tops'.

Noget, der kan få Signe Bekker Dhiman til at se rødt, men som hun heldigvis ikke selv har oplevet.

- Da jeg åbnede op om chikane-sagen, hev vores borgmester fat i mig og spurgte, om det også foregik i byrådssalen og blandt mine kolleger. Vi har heldigvis et rigtig godt samarbejde, så det gjorde det ikke, men havde det været tilfældet, ville jeg have meget svært ved at finde motivationen til at fortsætte, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet...

Selvom Signe Bekker Dhimans ældste søn Noah kun er 10 år, så ved han godt, at det kan have konsekvenser at engagere sig i politik. Foto: Claus Bonnerup
Selvom Signe Bekker Dhimans ældste søn Noah kun er 10 år, så ved han godt, at det kan have konsekvenser at engagere sig i politik. Foto: Claus Bonnerup

’Født’ ind byrådssalen
Selvom Signe Bekker Dhiman er den eneste i byrådet, der er nødt til at have hemmelig adresse, får det hende ikke til at genoverveje sit job.

Det kan hendes børn til gengæld få hende til.

- Da min søn Milo blev født for tre år siden, holdt jeg en måneds barsel, før jeg var tilbage igen. Man kan næsten sige, at han er født ind i byrådssalen. Jeg gør meget ud af først at arbejde, når de er gået i seng. Og lige nu er mine børn mest irriterede over, at det kan tage os lang tid at gå igennem byen, fordi vi bliver stoppet af borgere, der gerne vil tale med mig. Men hvis de en dag siger; 'mor, du er aldrig hjemme', så stopper jeg. Der er intet vigtigere end mine børn.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.