Sigtelse: Her havnede Brittas svindelpenge

Britta Nielsen overførte penge, der angiveligt stammede fra svindel i Socialstyrelsen, til Danske Bank i Hvidovre - 31 husnumre fra hendes bopæl

Sigtelse: Her havnede Brittas svindelpenge

Britta Nielsen brugte sin egen lokale bankafdeling i svindelsagen, som du kan få et overblik over her.

Britta Nielsen brugte sin egen lokale afdeling af Danske Bank til at få overført nogle af de 111 mio. kr., hun er sigtet for at have svindlet for. 

Det afslører dokumentation fra en af de kommuner, der er blevet svindlet, retsudskrifter fra Sø -og Handelsretten samt fortrolige dokumenter fra Børne- og Socialministeriet, som Ekstra Bladet er i besiddelse af. 

Lokalafdelingen på Hvidovrevej 135 ligger blot 31 husnumre fra Britta Nielsens gule parcelhus på Hvidovrevej 104.

Som Ekstra Bladet afslørede tirsdag, overførte Socialstyrelsen 9. januar 2018 et beløb på 68.743 kroner til en konto i Danske Bank, som ellers skulle være overført til et satspuljeprojekt, der skulle hjælpe psykisk syge i Nyborg Kommune. Beløbet er ifølge Socialstyrelsen det samme, som man mistænker Britta Nielsen for at have svindlet for i 2018.

Svindelsagen: Kontoransat på Fyn afslørede Britta

Ekstra Bladet er nu kommet i besiddelse af registreringsnummeret på kontoen i Danske Bank, som der blev overført penge til, og cifrene 3307 afslører, at der er tale om bankens lokalafdeling på Hvidovrevej. 

Den konto tilhører Britta Nielsen. Ifølge retsdokumenter fra Sø- og Handelsretten om svindelsagen fremgår det nemlig, at:

' ... der var blevet overført beløb fra Socialstyrelsen til en konto i i Danske Bank, som ikke tilhørte kommunen, og at denne konto gik igen i andre sager vedrørende andre kommuner’.

I fortrolige dokumenter fra Børne- og Socialministeriet, som er skrevet, før Britta Nielsens navn blev offentliggjort, fremgår det ydermere, at transaktionen på de 68.743 kroner blev foretaget af Britta Nielsen, og at de blev indsat på hendes konto i Danske Bank.

'Mandag den 24. september 2018 modtog styrelsen en logfil, som viste, hvem der havde foretaget transaktionerne, hvilket yderligere underbyggede, at den pågældende medarbejder uberettiget havde tilegnet sig et millionbeløb. Efterfølgende har det vist sig, at den konto, som pengene var udbetalt til, tilhører den pågældende medarbejder, og at medarbejderen også har overført penge til andre egne konti.'

Danske Banks afdeling i Hvidovre. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
Danske Banks afdeling i Hvidovre. Foto: Rasmus Flindt Pedersen
 

Også brugt i Roskilde
En anden af de kommuner, hvor Britta Nielsen har været på spil, er Roskilde. Her kunne TV2 i går fortælle, at en bogholder opdagede, at Socialstyrelsen havde sat 69.047 kr. ind på en konto i Danske Bank, der ikke tilhørte kommunen.

De 69.047 kr. skulle være gået til et akut døgntilbud til psykisk syge. Ifølge en mailkorrespondance var det Britta Nielsen selv, der orienterede kommunen om, at man ville få 69.047 kr mindre.

Svindelsigtede Britta: Stjal fra psykisk syge

Det er uvist, om beløbet fra Roskilde i modsætning til Nyborg Kommune med sikkerhed er en del af i de 111 mio. kroner, som Britta Nielsen er sigtet for at stjæle. Men en aktindsigt, Ekstra Bladet har fået i korrespondance mellem Roskilde Kommune og Socialstyrelsen, afslører, at de 69.047 kroner også blev sat ind på en konto i Danske Banks Hvidovre-afdeling.

Den svindelsigtede Britta Nielsen. Privatfoto
Den svindelsigtede Britta Nielsen. Privatfoto
 

Danske Bank: Vi samarbejder

Filialdirektøren i Danske Bank i Hvidovre, Karsten Wegner, ønsker ikke at udtale sig om sagen. Det har heller ikke været muligt at få en kommentar fra Britta Nielsens bankrådgiver i afdelingen.

Ekstra Bladet har tidligere bedt Danske Bank om en kommentar til, at en konto i banken er blevet benyttet i svindelsagen. Her sendte bankens pressechef følgende citat:

'Vi er opmærksomme på sagen, bl.a. fordi vores navn er blevet nævnt. Derfor har vi naturligvis forholdt os til den internt. Da vi pga. lovgivningen ikke må oplyse, hvem der er kunder i banken, så kan jeg ikke være mere specifik i forhold til, hvordan vi agerer, da det indirekte ville være at bekræfte, at vi havde haft den pågældende som kunde. Vores opgave som bank er at indrapportere mistænkelige transaktioner til myndighederne, men jeg må ikke oplyse, om det har været tilfældet i den pågældende sag. I øvrigt samarbejder vi med de relevante myndigheder i det omfang, det måtte være relevant.'

Britta Nielsens villa på Hvidovrevej. Foto: Mogens Flindt
Britta Nielsens villa på Hvidovrevej. Foto: Mogens Flindt