Simon Emil Ammitzbøll og manden overvejede børn

I et interview med Ekstra Bladet fortalte Simon Emil Ammitzbøll, at han og ægtemanden Henning Olsen havde overvejet at få børn sammen. Én ting gjorde dog, at det blev ved tanken

Simon Emil Ammitzbøll og Henning Olsen deltog hånd i hånd til regentparrets middag og bal for folketingsmedlemmer, europaparlamentsmedlemmer og andre folkevalgte og deres ægtefæller. Polfoto
Simon Emil Ammitzbøll og Henning Olsen deltog hånd i hånd til regentparrets middag og bal for folketingsmedlemmer, europaparlamentsmedlemmer og andre folkevalgte og deres ægtefæller. Polfoto

Det var først, da Simon Emil Ammitzbøll (LA) mødte den 18 år ældre Henning Olsen, at han fortalte sine forældre, at han var til fyre.

På det tidspunkt havde han allerede været kærester med flere piger.

- Jeg havde haft kærester, men for 10 år siden fandt jeg ud af, at jeg mere var til fyre. Da mødte jeg Henning, har Simon Emil Ammitzbøll tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

Parret nåede at sammen i 17 år og være ægtemænd i 11 af årene, før Henning Olsen fredag tabte kampen til kræften.

Simon Emil Ammitzbølls mand er død

Politikeren har kæmpet for homoseksuelles rettigheder til adoption, og i 2011 fortalte Ammitzbøll til Ekstra Bladet, at parret havde overvejet at få børn sammen.

-  Det har vi selvfølgelig overvejet, men med den tilværelse, vi fører, vil det være svært. Hvis man skal have børn, skal man også bruge tid med dem. Og det er svært i mit tilfælde i øjeblikket, sagde han dengang.

Simon Emils mand død: Så længe kæmpede han mod kræften

Simon Emil Ammitzbøll og Henning Olsen mødte hinanden første gang på en cafe 1. december 1998.

Parret blev senere gift på Københavns Rådhus i 2005, og det var den tidligere partifælle og daværende borgmester Klaus Bondam, der viede parret.

Ifølge Ritzau oplyser partiet, at dødsfaldet ikke kommer til at påvirke Simon Emil Ammitzbølls politiske arbejde i den kommende tid.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.