Simon Emil Ammitzbølls mand er død

Efter længere tids sygdom har Simon Emil Ammitzbølls ægtemand Henning Olsen tabt kampen til kræften

Parret Simon Emil Ammitzbøll og Henning Olsen. Foto: Martin Høien , All Over
Parret Simon Emil Ammitzbøll og Henning Olsen. Foto: Martin Høien , All Over
Følg Politik

Simon Emil Ammitzbøll har mistet sin ægtemand.

Det oplyser Liberal Alliance i en pressemeddelse.

- Til generel orientering meldes det hermed, at Simon Emil Ammitzbøll, gruppeformand for Liberal Alliance, er blevet enkemand i en alder af 38 år, da hans ægtemand, Henning Olsen er afgået ved døden efter længere tids kræftsygdom.

- Familien beder om, at der i forbindelse med dødsfald og bisættelse udvises respekt for privatlivets fred, står der i pressemeddelsen.

Simon Emil Ammitzbøll og Henning Olsen mødte hinanden første gang på en cafe 1. december 1998. På det tidspunkt havde Simon Emil Ammitzbøll endnu ikke fortalt hverken sine forældre eller søskende, at han var til fyre. Det har politikeren tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

- Jeg havde haft kærester, men for 10 år siden fandt jeg ud af, at jeg mere var til fyre. Da mødte jeg Henning, fortalte Simon Emil Ammitzbøll dengang.

Foto: Mogens Flindt
Foto: Mogens Flindt
 

Viet af Klaus Bondam
Til Berlingske har Ammitzbøll fortalt, hvordan parret blev forlovet.

- Jeg havde været kæreste med Henning i syv år, da han friede til mig. (...) Jeg blev overrasket og glad og sagde ja med det samme. Jeg fik også lange, røde roser af Henning. Når det handler om to mænd, er det jo altid et godt spørgsmål, hvem der skal fri. Men det blev altså Henning, der kom først, fortalte han til avisen.

Parret blev gift på Københavns Rådhus i 2005, og det var den tidligere partifælle og daværende borgmester Klaus Bondam, der viede parret.

Simon Emil Ammitzbøll har fortalt til Berlingske, at Henning Olsens tale ved brylluppet var det, der gjorde størst indtryk på ham:

- Det plejer at være mig, der holder tale i vores familie, så det var virkelig noget særligt. Jeg blev meget, meget glad og rørt over det, han sagde til mig den dag.

Henning Olsen og Simon Emil Ammitzbøll har en fælles fortid hos de radikale. Begge valgte de dog at forlade partiet i 2008.

Her lød begrundelsen fra Ammitzbøll, følte sig 'fremmedgjort overfor den radikale gruppeledelses strategiske og politiske linie'. I den forbindelse udtalte Henning Olsen:

- Jeg har det på samme måde som Simon. Jeg har også meldt mig ud af partiet. Det gjorde jeg i går aftes, siger han.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fiduskunst og magistervrøvl

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU