Simon Emil om strejkende elever: De pjækker

36 gymnasiale institutioner laver enten aktioner eller nedlægger undervisningen for at protestere mod reform, men det er ren pjæk, mener Liberal Alliance

Utilfredse elever strejker landet over, men LA-politikeren er skeptisk.
Utilfredse elever strejker landet over, men LA-politikeren er skeptisk.

Pjæk eller strejke?

Elever nedlægger i dag undervisningen for at vise deres utilfredshed med gymnasiereformen, som politikerne på Christiansborg forhandler på plads i disse dage.

Eleverne kalder det strejke, men Liberal Alliances politiske ordfører Simon Emil Ammitzbøll har en noget anden udlægning.

- Elever strejker? Mener de ikke pjækker? skriver han på twitter.

Beslutningen om at strejke er blevet taget af et flertal af eleverne på tre skoler: Aurehøj Gymnasium i Gentofte, Skive Handelsskole og Frederiksberg HF.

Carolina Mayer på Folketingets talerstol efter sit halvmaratonstyrt. (Print: Folketinget TV) Dansk politik Grøn profil på talerstolen med blåt øje

Flere kan følge med
Flere andre institutioner skal stemme om det samme i dag eller mandag, hvor der bliver taget hul på endnu et forhandlingsmøde om gymnasiereformen.

SF sidder også med ved forhandlingsbordet om den nye reform af gymnasierne, og undervisningsordfører Jacob Mark kan godt forstå de strejkende elever.

Politik R: Alternativets exit presser rød blok i gymnasiereform

Sure over karakter-krav
Politikerne diskuterer eksempelvis et karakterkrav i dansk og matematik på 4 samt færre studieretninger. Og det er netop disse punkter, eleverne vil vise deres utilfredshed med.

- Det er et faktum, at et karakterkrav på 4 rammer 27 procent af unge med indvandrerbaggrund, og det er et faktum, at et karakterkrav på 4 rammer halvdelen af unge, der er børn af ufaglærte, siger Steffen Andersen, formand for Landssammenslutningen af Handelsskoleelever.

Samfund Karakterkrav på fire udelukker ufaglærtes børn

36 gymnasier i aktion
Han mener, at det er vigtigt at holde fast i forskelligheden på uddannelserne, og det bliver bakket op af både Veronika Schultz, forkvinde for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, og Mie Hovmark, formand for Erhvervsskolernes Elevorganisation.

En række uddannelsessteder har valgt ikke at strejke, da sommerens eksamener ligger for tæt på. I stedet vil de lave "aktioner" på skolerne for at vise deres modstand mod den kommende reform.

I alt 36 gymnasiale institutioner vil ifølge elevorganisationerne lave en form for tiltag de kommende dage. Der er primært tale om skoler med elever, som bliver hårdest ramt af karakterkravet.

Samfund Folkeskoler bruger allerede karakterkrav på 4

Alle partier ud over Liberal Alliance, Enhedslisten og Alternativet er med i det eksisterende gymnasieforlig.

Næste forhandlingsmøde er mandag. Der er afsat en række mødedatoer i de første uger af maj.

Coach og forfatter Lucy Vittrup vil hjælpe teenagere og deres forældre med den svære sexsnak. Kys & kærlighed Gratis guide: Sådan tackler du teenagerens frække sms'er

204 kommentarer
Vis kommentarer