Sjette valgdag: Det gik du glip af

Venstre-kandidat trækker sig på grund af tilhold til ekskone, Omar Marzouk gør Løkke til nazist på Facebook, og de to statsministerkandidater ligger helt tæt op ad hinanden. Ekstra Bladet giver her et overblik over nogle af nyhederne på valgdag nummer seks

Komikeren Omar Marzouk har moret sig på Lars Løkke Rasmussens bekostning (Facebook)
Komikeren Omar Marzouk har moret sig på Lars Løkke Rasmussens bekostning (Facebook)

Det er mandag, og valgkampen har nu rundet seks dage. I den forbindelse har Ekstra Bladet her forsøgt at skabe et overblik over nogle af de valghistorier, der er blevet skrevet om i dag.

V-kandidat trækker sig på grund af polititilhold
Ekstra Bladet kunne i morges fortælle historien om Venstre-kandidaten Sam Jalaei, som indtil sent i aftes stillede op i Københavns Storkreds.

Det gør han dog ikke mere. Sam Jalaei trak i går sit kandidatur tilbage, fordi det kom frem, at han har et polititilhold til sin ekskone, som han tidligere har truet på livet.

– Der er altid to sider af den slags sager – og min ekskone og jeg har i dag et fint forhold til hinanden. Jeg har ikke yderligere kommentarer til selve sagen, men jeg kan oplyse, at jeg i dag har besluttet at trække mig som folketingskandidat af hensyn til min familie og til Venstre, skrev han i går til Ekstra Bladet i en mail.

Du kan læse mere om den historie her og her.

Lækkede manualer afslører stategier
Mandag blev også dagen, hvor Socialdemokraternes og Venstres manualer, i hvordan topkandidaterne skal opføre sig på de sociale medier under tv-dueller, blev lækket.

Hver et tweet og hver en Facebook-opdatering er således instrueret ned til mindste detalje. For partierne handler det nemlig om at være ekstremt synlige på de sociale medier, mens en duel står på. På den måde har partierne mulighed for at vinde danskernes kærlighed både på tv-skærmen og mobilen.

Du kan læse mere om den historie her.

Venstre vil skære i børnechecken, hvis barnet mobber
Partiet Venstre står for flere af dagens omtalte historier. Deriblandt nyheden om det ungeudspil, som Inger Støjberg, Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen fremlagde mandag formiddag.

I udspillet lyder det blandt andet, at forældre, der har børn, der mobber andre, kan risikere at få skåret i børnechecken.

- I alleryderste konsekvens mener vi faktisk, at man skal kunne bruge forældrepålægget, altså trække i børnechecken, hvis ikke mobbernes forældre afhjælper mobningen, siger Inger Støjberg.

Samtidig vil partiet - der ellers var med til at vedtage Folkeskolereformen - tage et kig på inklusion. Venstre vil dog ikke sige, hvor mange penge de vil sætte af til intitiativet.

Du kan læse mere om udspillet her og her.

Meningsmålings-kaos
Valgkamp er lig med, at mange medier går i kollektivt koma over meningsmålinger. Hele tiden prædikes der om, at de og de står til så mange procenter og mandater.

I dag var ikke meget anderledes, selv om noget dog skilte sig lidt ud. For første gang siden november 2013 kunne rød blok nemlig kigge på en måling fra Voxmeter og konstatere, at de havde flertal. Andre målinger er dog uenige og giver blå blok flertal.

En enkelt måling stak dog helt af i forhold til de andre. For i morges var der en fejl på Voxmeter, som sendte rød blok over fem procentpoint foran den blå afdeling. Det blev dog rettet senere, og Løkke og co. kunne ånde - lidt mere - lettede op igen.

Du kan læse mere om historien her og her.

Løkke gjort til nazist af komiker
I den lidt mere finurlige ende af dagens overblik skal vi igen over i Venstres lejr. Partiformanden, Lars Løkke Rasmussen, lægger ansigt til flere nazi-tegn på en valgplakat lavet af komikeren Omar Marzouk.

Og det har vakt vrede på de sociale medier, hvor blandt andre Venstrekandidaten Jens Hald kommenterer: 'Du er jo en komplet idiot!'. Kommentaren er skrevet på Omar Marzouks Facebook-side, hvor plakaten af Lars Løkke er offentliggjort.

Selv svarer Omar Marzouk over for Ekstra Bladet:

- Men jeg har bare opfundet nazistiske figurer, og man skal være meget blind for ikke at se humoren. Jeg siger jo ikke, at Lars Løkke er nazist.

Også DF-formanden Kristian Thulesen Dahl er blevet lavet om til en nazist på komikerens Facebook-side.

Du kan læse hele interviewet med Omar Marzouk her.

(Facebook)
(Facebook)
 

 

115 kommentarer
Vis kommentarer