Skår i glæden: DF injurie-dømt på Pias fødselsdag

Landsrets-dom kaster skygger over Kjærsgaards store reception. Dansk Folkepartis leder og formand for Folketinget fejrer i dag sin fødselsdag med flere hundrede gæster på Christiansborg - men nu skal hendes parti punge ud med store erstatninger

Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl og Pia Kjærsgaard skal finde det store checkhæfte frem. Foto: Jens Dresling
Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl og Pia Kjærsgaard skal finde det store checkhæfte frem. Foto: Jens Dresling

På Pia Kjærsgaards 70 års fødselsdag har Østre Landsret dømt Dansk Folkeparti skyldige i injurier - og til at betale bøder samt erstatning til de personer som har anlagt sagen.

Det skriver Ritzau.

Dansk Folkeparti krænkede i en annonce en gruppe personer, da partiet antydede, at de kunne være terrorister. Det fastslår Østre Landsret altså i dag torsdag.

Partiet bliver straffet med dagbøder, og derudover skal der betales erstatning til de 15 sagsøgere. Dommen er en stadfæstelse af en dom, som Københavns Byret afsagde i oktober 2015.

Dengang blev Dansk Folkeparti dømt til at betale 10.000 kroner i erstatning til hver af de 15 sagsøgere. Ud over erstatningen blev partiet dømt til at betale 10 dagbøder á 1000 kroner.

I sagen har 15 personer altså sagsøgt Dansk Folkeparti i forbindelse med en annonce bragt i Kristeligt Dagblad og Jyllands-Posten. Her gengav partiet navnene på 685 personer under overskriften: 'Én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed'.

Dansk Folkeparti med Kristian Thulesen-Dahl i spidsen skal betale erstatning til 15 mennesker for injurier. (Arkivfoto: POLFOTO) 112 Her er dommen over omstridt DF-annonce

Årsagen var, at PET havde en mistanke mod én af de nævnte, og partiet ville med annoncen problematisere, at en mistænkt kunne opnå statsborgerskab. Da man ikke kunne få oplyst, hvem mistanken var rettet mod, valgte partiet at bringe samtlige navne.

Men en række af de andre personer, som stod på listen, ville ikke finde sig i at blive nævnt i den sammenhæng. De følte sig krænkede og anlagde derfor en privat straffesag mod partiet.

Spørgsmålet er nu om andre 670 personer, som blev nævnt i annoncen (se nedenfor), også vil går efter at få erstatning.

DF's omstridte annonce
DF's omstridte annonce
 

318 kommentarer
Vis kommentarer