Skaarup om jul på Staden: Mette F skader politiet

Med sin juleaften på Christiania har justitsministeren ladet sig spænde for propaganda-kampagne mod sit eget politikorps, mener DF's retsordfører

Mette Frederiksens juleaften med kærestens familie på Christiania svækker politiets troværdighed, mener Peter Skaarup. Foto: Jens Dresling
Mette Frederiksens juleaften med kærestens familie på Christiania svækker politiets troværdighed, mener Peter Skaarup. Foto: Jens Dresling

Justitsminister Mette Frederiksen har med sin private juleaften på Christiania ladet sig spænde for fristadens propaganda mod politiet, som hun er øverste chef for.

Det mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup. 

- Det er et skrupforkert signal at sende som justitsminister. Jeg kan se, at nogen - der kalder sig Christianias dokumentargruppe - allerede har brugt hendes besøg til propaganda. De bruger det som et eksempel på, at det ikke er rigtigt, når politiet beretter om, at det er farligt for dem at komme på Christiania. Den øverste chef for politiet medvirker dermed i propaganda mod politiet, siger Peter Skaarup.

Justits-Mette bekræfter: Jeg holdt jul på Christiania

Han henviser til, at Christianias dokumentargruppe CADOK tirsdag på Facebook skrev, at det åbenbart ikke er mere farligt end, at ’politiets og anklagemyndighedens øverste chef, Mette Frederiksen, kan færdes alene på staden efter mørkest frembrud’.

Dermed skader hun, ifølge Peter Skaarup, politiets troværdighed. Eksempelvis når anklagemyndigheden under de seks store, verserende hashsager beskriver betjentenes vanskelige og farlige arbejdsforhold i kampen mod organiseret kriminalitet på Christiania. 

Klinger hult

Han henviser også til, at flere betjente i deres fagblad, har fortalt om deres frygt for at komme på Christiania, og det har krævet 'tilladelse' fra christianitterne, før de har kunnet passe deres arbejde.

- Men nu kan man bruge justitsministerens juleaften til at gå i rette med politiet og anklagemyndigheden. Det burde hun have forudset – og det er et dårligt signal, hun sender, siger Peter Skaarup. Han understreger, at der er forskel på hashpusherne og de øvrige christianitter.

- Men der er konstant uro – og senest har vi også set en masse ballade om en cykelsti, som skal føres gennem Christiania, og så kan man tænke sit, siger han.

Den såkaldte Christiania-sag med nødløgne, sabotage af Folketingets arbejde og meget andet kostede, som bekendt Mette Frederiksens forgænger og partifælle Morten Bødskov posten.  

- Det klinger lidt hult, at da retsudvalget ville på besøg, der satte forgængeren Morten Bødskov himmel og jord i bevægelse for at forhindre det. Fordi det var farligt, og så holder den nuværende justitsminister juleaften derude, siger Skaarup.

Konservative: Uheldigt

Også den konservative retsordfører Mai Mercado ærgrer sig over, at christianitterne nu kan bruge justitsministeren til propaganda mod hendes eget politi.

- Ja, se bare chefen for det hele kan gå frit rundt. Det er altid uheldigt, når man bliver brugt som propaganda på den måde, siger hun.

- Jeg havde ikke valgt at holde jul på Christiania. Jeg håber ikke, det har nogen som helst indflydelse på hendes linje overfor pushere, stoffer og kriminalitet. Jeg vil ellers ikke blande mig i hendes privatliv – bare hun sørger for at holde Christiania i kort snor. Men jeg kan ikke selv forestille mig et sted, der ville være fjernere for mig at holde jul, siger Mai Mercado.

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen er dog lodret uenig med sine to kollegaer fra blå blok. Han mener, at det er forkert, at Ekstra Bladet - efter CADOK havde omtalt justitsministerens besøg - skrev om sagen.  

- For min skyld må hun holde juleaften midt på pusher-street, så længe hun ikke bryder loven. Jeg synes faktisk, at det er nederdrægtigt og uforskammet af Ekstra Bladet at skrive den historie. Hun har jo ikke legitimeret hashhandel eller noget andet. Undskyld mig, hvis der er nogle man kan klandre for noget i den her sag, så er det da Ekstra Bladet, forklarer han.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Hvor der er penge, der er Peter