Skæbnebesked venter Ritt: Jeg tror ikke, jeg har kræfter til kemo

Ritt Bjerregaard får skæbnebesked fra kræftlæger på mandag

Ritt Bjerregaard. (Foto: Polfoto)
Ritt Bjerregaard. (Foto: Polfoto)

Den socialdemokratiske veteran, Ritt Bjerregaard, afslørede for to uger siden, at hun har fået konstateret kræft i endetarmen. Men den tidligere københavnske overborgmester og minister tvivler på, om hun har kræfterne til et længerevarende behandlingsforløb med kemoterapi for at bekæmpe sin kræftsygdom yderligere. Det fortæller hun i dag til Ekstra Bladet.

- På mandag skal jeg mødes med de læger, der har styr på min sygdom, onkologerne. Og jeg skal drøfte med dem, om det overhovedet er anbefalelsesværdigt at begynde på kemoterapi, eller om de ikke synes det, siger 73-årige Ritt Bjerregaard.

- Jeg er selv meget skeptisk. Jeg tror ikke, jeg har kræfter til et forløb med kemoterapi, som nogle patienter kan blive meget syge af, siger politikeren.

Tæt på Ritt efter kræftsygdom: Jeg tabte mig otte kilo

Se også: Ritt rystet over hospitals-mad: Brun sovs og udkogte kartofler

Se også: Ritt Bjerregaard ramt af kræft

Ritt Bjerregaard er allerede blevet opereret to gange for at få fjernet en tumor i endetarmen. Hun fortæller, at lægerne har konstateret 28 lymfeknuder, hvoraf to har metastaser og derfor udgør en stor risiko for, at sygdommen spreder sig yderligere.

Men forløbet med de to operationer har taget hårdt på den tidligere toppolitiker.

- Lægerne kan ikke på forhånd sige, hvordan sådan en kur virker. Og jeg må indrømme, at jeg nok ikke rigtig har kræfter til det efter de to operationer, som bl.a. har gjort, at jeg har tabt mig seks-syv kilo, hvilket er ret meget, lyder det fra Ritt Bjerregaard, der startede dagen i Go' morgen Danmark.

Den drevne eks-minister insisterer dog på, at hun ikke hænger med hovedet, trods de dystre udsigter.

- Jeg er træt og hviler mig meget. Sådan en dag som i dag, hvor jeg har været i morgen-tv, bliver jeg nødt til at hvile mig. Men humøret fejler ikke noget. Og jeg kan jo ikke lade være med at følge med i valgkampen. Sådan er det jo med os gamle cirkusheste, siger Ritt Bjerregaard.

89 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere