Skandale-sag: Derfor opgav Holst og co. millionkrav mod direktør

Notat: Trods juridisk 'stærk sag' måtte regionen droppe tilbagebetalings-krav, fordi Carl Holsts nærmeste medarbejder syltede sagen

Foto: Anthon Unger
Foto: Anthon Unger

Selv om et revisor-notat har konkluderet, at en af de absolutte topfolk inden for sygehusvæsenet uretmæssigt fået udbetalt mindst 1,36 millioner kroner af Region Syddanmark, så har regionen opgivet at kræve pengene tilbage.

Efter Region Syddanmark havde modtaget det kritiske Deloitte-notat, blev sagen ellers taget op i regionens forretningsudvalg.

Se også: Fortroligt notat om sygehuschef: Malkede kassen for millionbeløb

På dette tidspunkt sad daværende regionsformand Carl Holst i spidsen for udvalget.

Efter at have drøftet sagen valgte udvalget ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke at indhente de penge, som tidligere direktør på Sygehus Sønderjylland Henrik Villadsen - ifølge Deloitte - uberettiget havde modtaget.

Det skete efter, at udvalget havde fået en ekstern juridisk vurdering af sagen.

Denne eksterne juridiske vurdering blev ifølge fyens.dk foretaget af tidligere retspræsident Niels Waage.

Stærk sag
Niels Waage konkluderede ellers, at regionen umiddelbart ville have en stærk sag, hvis de ville kræve pengene tilbage.

Men på et møde i forretningsudvalget den 11. december 2013 blev det besluttet, at sagen ikke skulle have konsekvenser for Henrik Villumsen.

I en eventuel retssag ville det nemlig formentligt blive anset som en accept, at sundhedsdirektør i Region Syddanmark, Jens Elkjær, i november 2011 havde holdt et møde med Henrik Villadsen uden efterfølgende at kræve pengene tilbage.

'Det kan ikke afvises, men må anses som en påregnelig mulighed, at den del af tilbagebetalingskravet, der ikke er forældet, af en domstol vil blive anset som opgivet af Jens Elkjær (på regionens vegne) under mødet med Henrik Villadsen den 23. november 2011 og/eller gennem hans efterfølgende passivitet', lyder vurderingen fra retspræsident Niels Waage ifølge fyens.dk.

Systematisk overbetaling
Ekstra Bladet har tidligere i dag beskrevet, hvordan det fortrolige notat fra Deloitte rejser kritik af den påståede overbetaling af Henrik Villadsen.

Af notatet fra september 2013 fremgår det, at Henrik Villadsen systematisk har fået en uberettigede overbetaling i millionklassen for aftenarbejde på Sygehus Sønderjylland. En indtægt, han vel at mærke har modtaget ved siden af direktørlønnen.

Henrik Villadsen er i dag er direktør på sygehusene i Roskilde og Køge – og skal stå i spidsen for Køges kommende supersygehus.

I sit nuværende job er han, ifølge Dagens Medicin, Danmarks bedst betalte sygehusdirektør med en løn på niveau med statsministerens.

89 kommentarer
Vis kommentarer